Nincs is jobb egy forró nyári napon, mint egy nagy tál gluténmentes Brownie-karamellás fagylalt!
Hozzávalók:
- 1db 400 grammos doboz cukrozott sűrített tej
- 455 mL hideg tejszínhab
- 1 teáskanál gluténmentes vaníliakivonat
- 1 csomag gluténmentes Brownie Box, fagyasztva
- ½ csésze gluténmentes karamellszósz, kissé lehűtve
Elkészítés:
- Egy nagy, fagyálló tálban keverd össze a cukrozott sűrített tejet és a vaníliát.
- Csorgasd bele a tejszínhabot, és magas fokozaton verd, amíg kemény csúcsok alakulnak ki – kb. 2-3 percig (kézi mixer is használható!).
- Óvatosan keverd a tejszínhabot a cukrozott sűrített tejes keverékhez.
- Törd a brownie-darabkákat nagyobb darabokra, és nagyon óvatosan adagold hozzá a fagylaltalaphoz.
- A karamellaszósz felét csorgasd a fagylaltalapra, és csak KÉT alkalommal forgasd össze.
- Csepegtesd a maradék karamellaszószt a fagylaltalap tetejére, és még egyszer forgasd össze őket.
- Fedd le szorosan a tálat, és fagyaszd egy éjszakán át vagy legalább 8 órán keresztül.