Brownie recept

Gluténmentes Brownie falatok

Gluténmentes Brownie falatok

Ezek a gluténmentes brownie falatok tökéletes desszertek, ha nem akarod túlzásba vinni a süteményt, ráadásul csak 1/4 csésze juharszirupra van szükség az elkészítésükhöz, ezért nem túlságosan édesek.

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 1/3 csésze olvasztott kókuszolaj
  • 2 evőkanál mandulavaj
  • 1/2 csésze mandulaliszt
  • 1/2 csésze kakaópor
  • 1/2 teáskanál vanília
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 csésze juharszirup
  • 1/4 csésze csokoládéforgács (vagy tetszés szerinti csokoládé).

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
  2. Tegyünk pergamenpapírt egy 23×12 centiméteres kenyérsütőformába (kókuszolajjal is bevonhatjuk).
  3. Egy nagy keverőtálba adagoljuk a tojásokat, az olvasztott kókuszolajat, a juharszirupot, a vaníliát és a mandulavajat.
  4. Szórjuk bele a sütőport, a mandulalisztet és a kakaóport. Keverjük simára.
  5. Öntsük a tepsibe, és süssük 10 percig 160 fokon. Majd süssük további 10 percig 180 fokon.
  6. Végül hagyjuk hűlni 20 percig.

 

Receptforrás: Gluten-Free Brownie Bites — Sullivan Street Eats

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől