Ezek a gluténmentes brownie falatok tökéletes desszertek, ha nem akarod túlzásba vinni a süteményt, ráadásul csak 1/4 csésze juharszirupra van szükség az elkészítésükhöz, ezért nem túlságosan édesek.
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 1/3 csésze olvasztott kókuszolaj
- 2 evőkanál mandulavaj
- 1/2 csésze mandulaliszt
- 1/2 csésze kakaópor
- 1/2 teáskanál vanília
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/4 csésze juharszirup
- 1/4 csésze csokoládéforgács (vagy tetszés szerinti csokoládé).
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
- Tegyünk pergamenpapírt egy 23×12 centiméteres kenyérsütőformába (kókuszolajjal is bevonhatjuk).
- Egy nagy keverőtálba adagoljuk a tojásokat, az olvasztott kókuszolajat, a juharszirupot, a vaníliát és a mandulavajat.
- Szórjuk bele a sütőport, a mandulalisztet és a kakaóport. Keverjük simára.
- Öntsük a tepsibe, és süssük 10 percig 160 fokon. Majd süssük további 10 percig 180 fokon.
- Végül hagyjuk hűlni 20 percig.
Receptforrás: Gluten-Free Brownie Bites — Sullivan Street Eats