Gluténmentes Brownie süti recept a problémamentes finomság. A legjobb, hogy még félóra sem kell, hogy elkészíthesd. Tudd meg, hogyan.
Hozzávalók:
- 1 csésze (250 ml) bio 70%-os csokoládé darabkák vagy chipsek
- 4 evőkanál (60ml) vegán vaj
- 2 evőkanál (30ml) bio őrölt lenmag
- 6 evőkanál (90ml) víz
- 1/2 csésze (125ml) bio barna cukor
- 1 teáskanál (5 ml) vaníliakivonat
- 3/4 csésze (187,5ml) bio zabliszt
- 2 evőkanál (30ml) nyílgyökér keményítő
- 1/2 teáskanál (2,5 ml) sütőpor
- Egy csipet só
- 1/2 csésze (125ml) bio száraz pörkölt dió
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Egy kis tálban keverjük össze a lenmagot és a vizet, majd tegyük félre 10 percre.
- Egy kis edényben olvasszuk meg a csokoládét és a vajat. Hagyjuk aztán 5 percig hűlni.
- Egy közepes tálban keverjük össze a zablisztet, a barna cukrot, a nyílgyökér keményítőt, a sütőport és a sót.
- Keverjük bele az olvasztott csokoládét és az őrölt lenmagot. Keverjük alaposan össze. Szórjuk hozzá a diót, és folytassuk a keverést, amíg az összes hozzávaló el nem keveredik.
- Tegyünk süteményenként kb.1 evőkanálnyi tésztát egy tepsibe.
- Süssük őket a sütőben körülbelül 10-12 percig.
- Amikor kivesszük a sütőből, hagyjuk őket egy kicsit kihűlni, mielőtt rácsra rakjuk őket, különben megrepedhetnek.