Brownie recept

Gluténmentes Brownie süti recept

Gluténmentes Brownie süti recept

Gluténmentes Brownie süti recept a problémamentes finomság. A legjobb, hogy még félóra sem kell, hogy elkészíthesd. Tudd meg, hogyan.

Hozzávalók:

  • 1 csésze (250 ml) bio 70%-os csokoládé darabkák vagy chipsek
  • 4 evőkanál (60ml) vegán vaj
  • 2 evőkanál (30ml) bio őrölt lenmag
  • 6 evőkanál (90ml) víz
  • 1/2 csésze (125ml) bio barna cukor
  • 1 teáskanál (5 ml) vaníliakivonat
  • 3/4 csésze (187,5ml) bio zabliszt
  • 2 evőkanál (30ml) nyílgyökér keményítő
  • 1/2 teáskanál (2,5 ml) sütőpor
  • Egy csipet só
  • 1/2 csésze (125ml) bio száraz pörkölt dió

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Egy kis tálban keverjük össze a lenmagot és a vizet, majd tegyük félre 10 percre.
  3. Egy kis edényben olvasszuk meg a csokoládét és a vajat. Hagyjuk aztán 5 percig hűlni.
  4. Egy közepes tálban keverjük össze a zablisztet, a barna cukrot, a nyílgyökér keményítőt, a sütőport és a sót.
  5. Keverjük bele az olvasztott csokoládét és az őrölt lenmagot. Keverjük alaposan össze. Szórjuk hozzá a diót, és folytassuk a keverést, amíg az összes hozzávaló el nem keveredik.
  6. Tegyünk süteményenként kb.1 evőkanálnyi tésztát egy tepsibe.
  7. Süssük őket a sütőben körülbelül 10-12 percig.
  8. Amikor kivesszük a sütőből, hagyjuk őket egy kicsit kihűlni, mielőtt rácsra rakjuk őket, különben megrepedhetnek.

Receptinfó: Gluten free brownie cookies (simplycalledfood.com)

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől