Brownie recept

Gluténmentes Brownie süti

Gluténmentes Brownie süti

Gluténmentes brownie süti. Élvezd a csokis finomságot gyomorgörcsmentesen. Pusztán 30 Perc elkészíteni ezt a receptet.

Hozzávalók:

  • 250ml bio 70%-os csokoládé darabok vagy chipset
  • 60 ml vegán vaj
  • 30 ml bio őrölt lenmag
  • 90 ml víz
  • 125 ml bio barna cukor
  • 1 teáskanál (5 ml) vaníliakivonat
  • ¾ csésze (187,5 ml) bio zabpehelyliszt
  • 2 evőkanál (30 ml) nyílgyökér keményítő
  • ½ teáskanál (2,5 ml) sütőpor
  • csipetnyi só
  • ½ csésze (125 ml) bio száraz pörkölt dió

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  2. Egy kis tálban keverd össze a lenmagot és a vizet, majd tedd félre 10 percre.
  3. Egy kis edényben olvaszd meg a csokoládét és a vajat. Hagyd 5 percig hűlni.
  4. Egy közepes tálban keverd össze a zablisztet, a barna cukrot, a nyílgyökér keményítőt, a sütőport és a sót.
  5. Keverd bele az olvasztott csokoládét és az őrölt lenmagot. Kavard jól össze. Adagold hozzá a diót, és folytasd a keverést, amíg az összes hozzávaló el nem keveredik.
  6. Tegyél süteményenként körülbelül 1 evőkanálnyi tésztát egy tepsibe.
  7. Süsd őket a sütőben körülbelül 12-15 percig, a sütődtől függően.
  8. Amikor kiveszed őket a sütőből, hagyd őket egy kicsit kihűlni, mielőtt átrakod őket egy rácsra. Ha nem így teszel, megrepedhetnek.
  9. Az utolsó lépés az evés. Jó étvágyat.

 

Több a receptről itt: Enjoy a Deep Chocolate Taste With These Gluten-Free Brownie Cookies (parade.com)

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől