Gluténmentes brownie süti. Élvezd a csokis finomságot gyomorgörcsmentesen. Pusztán 30 Perc elkészíteni ezt a receptet.
Hozzávalók:
- 250ml bio 70%-os csokoládé darabok vagy chipset
- 60 ml vegán vaj
- 30 ml bio őrölt lenmag
- 90 ml víz
- 125 ml bio barna cukor
- 1 teáskanál (5 ml) vaníliakivonat
- ¾ csésze (187,5 ml) bio zabpehelyliszt
- 2 evőkanál (30 ml) nyílgyökér keményítő
- ½ teáskanál (2,5 ml) sütőpor
- csipetnyi só
- ½ csésze (125 ml) bio száraz pörkölt dió
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- Egy kis tálban keverd össze a lenmagot és a vizet, majd tedd félre 10 percre.
- Egy kis edényben olvaszd meg a csokoládét és a vajat. Hagyd 5 percig hűlni.
- Egy közepes tálban keverd össze a zablisztet, a barna cukrot, a nyílgyökér keményítőt, a sütőport és a sót.
- Keverd bele az olvasztott csokoládét és az őrölt lenmagot. Kavard jól össze. Adagold hozzá a diót, és folytasd a keverést, amíg az összes hozzávaló el nem keveredik.
- Tegyél süteményenként körülbelül 1 evőkanálnyi tésztát egy tepsibe.
- Süsd őket a sütőben körülbelül 12-15 percig, a sütődtől függően.
- Amikor kiveszed őket a sütőből, hagyd őket egy kicsit kihűlni, mielőtt átrakod őket egy rácsra. Ha nem így teszel, megrepedhetnek.
- Az utolsó lépés az evés. Jó étvágyat.