
Gluténmentes csokis brownie a megfelelő adalékokkal gazdagítva; házi készítésű csokoládés mogyoróvajas cukormázzal, valamint apróra vágott mézes pörkölt mogyoróval megszórva. Senki sem fogja gyanítani, hogy gluténmentes.
Hozzávalók:
A brownie-hoz:
- 1 csomag Gluténmentes Brownie Mix
- 1 nagy tojás, szobahőmérsékleten
- 3/4 csésze sótlan vaj, olvasztott
- Alig 3/4 csésze meleg kávé
- 2 teáskanál tiszta vaníliakivonat
- 1 teáskanál csokoládéaroma (nem kötelező, de finom)
- 1/2 csésze félédes csokoládéforgács
A csokis mogyoróvajas mázhoz:
- 4 evőkanál sótlan vaj, puha.
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1/2 csésze sima mogyoróvaj
- 2/3 csésze porcukor
- 1 teáskanál csokoládéaroma (nem kötelező, de finom)
- 1 teáskanál tiszta vanília kivonat
- 1/4 csésze tejcsokoládéforgács, olvasztva
- 3-4 evőkanál tejszín, fél és fél vagy tej
- 1/3 – 1/2 csésze apróra vágott mézes pörkölt mogyoró
Az elkészítés:
A brownie elkészítése:
- Melegítsük fel a sütőt 180C fokra.
- Fújjunk be egy 23×30 cm-es tepsit tapadásmentes sütőspray-vel.
- Keverjük össze az összes hozzávalót egy közepes tálban, spatulával kevergetve, amíg éppen csak összeáll.
- Kanalazzuk a keveréket a tepsibe.
- Süssük 19-22 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkálóból csak kevés morzsa nem jön ki.
- Teljesen hűtsük ki, mielőtt rátesszük a csokis mogyoróvajas mázat.
A csokis mogyoróvajas máz elkészítése:
- Közepes tálban, alacsony sebességen keverjük össze a vajat, a kakaóport és a mogyoróvajat, amíg sima nem lesz. Fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukrot, az aromákat és a tejszínt alacsony sebességen, amíg ismét sima nem lesz.
- Rakjuk bele az olvasztott csokoládéforgácsot, és alacsony fokozaton verjük, majd fokozatosan emeljük a sebességet közepesen magasra, és addig verjük, amíg a máz sima nem lesz. Ne verjük túl.
- Kenjük a mázat a kihűlt brownie-kra, és szórjuk meg apróra vágott mogyoróval.
- Vágjuk kb 2,5 x 5 centi méretű rudakra (6 oszlopban 6 sorral).
Brownie receptinformáció: Foodista | Recipes, Cooking Tips, and Food News | GLUTEN-FREE BROWNIES WITH CHOCOLATE PEANUT BUTTER FROSTING