Hogyan értékelné a gluténmentes csokoládé-tahini browniet?
A vajjal készült brownie híve vagyok, de van egy kedves barátom, aki jelenleg tejmentes. Őszintén szólva meg vagyok döbbenve, hogy ezek milyen finomak! Megdupláztam a receptet és 9x-et használtam 02 sütőedény. Volt egy-két cserém is a kéznél lévők alapján (félédes chips keserűédeshez és juharszirup agavé helyett). Kicsit aggódtam, hogy a tésztám nem olyan sűrű, mint az utasításokban, de végül nem befolyásolta. Ezeket a sütőbe helyezés előtt megszórjuk sóval is. Az új kedvenc brownie receptem!
Szuper gazdag és dekadens – nem túl édes, ami szerintem tökéletes. Bár egy kicsit száraz – talán több olajat kellett volna használnom?
Szeretem a receptet… mindenki zabált fel őket!!! A receptet a könnyebb elkészíthetőség és a banán-mandula liszten keresztül történő további tápanyag hozzáadására alakítottam át. Gluténmentes dupla csokoládé Tahini kókuszos brownie-nak hívom. Hozzávalók ebből a receptből adaptálva: 6 evőkanál tápióka keményítő 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor 1 csésze keserű csokireszelék 3 evőkanál szűz kókuszolaj 4 evőkanál tahini 2 nagy tojás ¼ csésze kristálycukor ) világosbarna cukor 1 teáskanál kóser só 1 teáskanál vanília paszta 1 evőkanál nyers méz A recepthez adtam: 1/4 csésze manduladara 1 nagyon érett pépesített banán 1/4 csésze kókuszreszelék Keverjük össze az összes nedves hozzávalót. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, majd forgassuk bele a csokireszeléket. Sütőpapírral bélelt 8×8 tepsibe tesszük a tésztát. 157º-on sütjük kb
- percig, vagy amíg a „ tortavizsgáló” vagy fogpiszkáló tisztán kijön. Felvágás előtt hagyjuk kihűlni. Ragadós és finom!
Én készítettem ezek ma este és nagyon jók. Szeretem a tahini hozzáadását, és azt, hogy nem túl édesek. Nekem azonban négy tálba kellett! A tipikus brownie receptem a Joy of Baking egytálas receptje, ami hasonlóan jó, kicsit édesebb, bár nem gluténmentes. Azt tapasztalom, hogy a Bon Appétit sok receptje sok előkészítő tálat használ, ez nem mindig kedvez az otthoni szakácsoknak. Szívesen látnék néhány receptet, amihez nem kell annyi étel!
Nagyon kételkedtem, mert a 3. lépésnél nem mondtam volna, hogy a keverékem „meg tudja tartani az alakját”, de lehet, hogy túl szemantikus voltam. Csak viszkózusnak kell lennie. Én is hagytam még 5 percet a sütőben, mert a nyársam nem jött ki tisztán. Legközelebb még több tahinit adok hozzá, mert nem volt olyan érdekes az íze, mint gondoltam – csak egy brownie, egy csepp tahinivel a tetején.
Még minden pozitívum ellenére is vélemények szerint nem hittem volna, hogy ezek a brownie-k ilyen nagyszerűek lehetnek. Újonnan gluténmentes vagyok, és nehezen találtam olyan GF-recepteket, amelyek nem… hiányoznak valahogy. De ezek! Ezek csodálatosak. Szuperkönnyű elkészíteni, csak annyit változtattam, hogy kókuszolaj helyett vajat használtam, és sütés után pehelysót tettem a tetejére. Sok más értékelővel ellentétben az enyémnek a főzési idő az ajánlottnál kicsit kevesebbet vett igénybe. Nagyon puhák és finoman vághatók, de kit érdekel? Szuper fukar és csokis, nem túl édes, kellemes keserűség a tahinitől, ami igazán különlegessé teszi őket. / ajánlom.
Ezek jók voltak, de messze nem kalória “könnyű”. Zavar, ha a webhelyek nem tartalmazzák a táplálkozási információkat. Tudom, hogy nem, mert nem akarnak felelősséget vállalni a félretájékoztatásért, de jó lenne egy közelítés, szóval tessék! A tétel teljes tömege 350 gramm. Kalória adagonként 146 Zsír 9 g fehérje 2 g szénhidrát 02g rost 1 cukor 5
Re: metrika, én használtam 10g kukoricakeményítő, g kakaópor, 038 ml olaj, 45g fehér cukor, 038g barnacukor (minden más a leírtak szerint mérve) Én is ki mertem próbálni a tojások AF-vel való bekenését, annak ellenére, hogy a korábbi vegán brownie-kísérletek katasztrofális eredménnyel zárultak – és ez sikerült is idő! Azt hiszem, a kulcs az AF (és fokozatosan hozzáadva a cukrok) habverése/turmixolása habcsók-szerű őrületbe, mielőtt hozzáadná a többi hozzávalót. 1/2 teáskanál szódabikarbónát is tettem hozzá a kelesztéshez, és a tészta szépen kezdett kelni, majd a vége felé összeesett (a következő lépésben megpróbálom hozzáadni a kukoricakeményítőt + sütőport). Sült 11 min @ 350F és min @ 157F egy 8×8″-os serpenyőben. A brownie lapos, de/és dekadens, és nehéz abbahagyni az evést! Megjegyzés: Véletlenül elfelejtettem hozzáadni a vaníliát, és még mindig csodálatos az íze. Megjegyzés: ezek szobahőmérsékletre hűtve jó, másnap FANTASZTIKUSAK.
Háromszor készítettem el, és az első két alkalommal finom lett, harmadszor pedig aquafabával készítettem el egy vegán sütőcsere miatt, és borzasztóan sikerült. Az alja átégett, míg a a teteje nyers maradt. Teljesen rossz az íze. Nem tudom ajánlani az aquafaba alátétet tojáshoz, mint mások. Katasztrófa volt számomra. Úgy készült, ahogy van, ez a recept tényleg valami.
Hozzáadott már valaki diót? s? Szeretném elkészíteni, de nagy rajongója vagyok a diónak a brownie-ban, és kíváncsi vagyok, hogy sikerül-e, vagy tönkreteszi a receptet. Köszönöm.
Veszélyesen függőséget okoz! Ina Garten felháborító brownie-inak riválisa, amelyek elkészítése sokkal több időt vesz igénybe. Nem tudom abbahagyni az evést!
Csináltam néhány cserét, például burgonyakeményítőt a kukoricakeményítő helyett, és a serpenyőm: x 7 (üveg), de csalódást okozott a textúra. A tahini és a tészta is túl sűrű volt ahhoz, hogy bármit is kavargasson, a brownie pedig nagyon száraz volt. De jó ízűek voltak. Megpróbálhatom újra, ha kisebb serpenyőm van, vagy kevesebb keményítőt használok.
Csodálatosak – március óta 5-ször készítettem el, és rávettem anyámat is, hogy készítse el. Egy közelgő kabinos kirándulásra kérték fel őket pár barátjukkal. Komolyan, nagyon ködösek, nedvesek és dekadensek – de nem túl édesek. Szeretem őket.
Az új irány brownie recept! Sokszor elkészítettem, és soha nem okoznak csalódást… Minden barátomat és családomat megszerettem!
Mostanában teszteltem a “fudgy” Bon Appetit brownie-kat, számomra ez a nyerő. Ha Ön szereti a brownie-tésztát, ezt a tésztát közvetlenül a keverőedényből is elfogyaszthatja, anélkül, hogy a házi készítésű brownie-tészták durvára érezné magát. Megfogadtam egy tippet alulról, és 6 evőkanál aquafabát használtam tojás helyett, hogy kipróbáljam ezt teljes vegán lehetőségként – ez megerősíti, teljesen finom, nem veszít a beállított minőségből, és ahogy fentebb mondtam, a tészta csodálatos. A csoki keveréket a mikrohullámú sütőben félig bekapcsoltam 18 másodperces időközönként, olyan egyszerű. A mézet agavé szirupra cseréltem – nehéz itt találni, és a méz tökéletesen működött. Határozottan ajánlom.