David Lebovitz időtlen brownie-ja
ihlette saját készítésű modern, édes tahini örvényléssel.
Hozzávalók
Készít
3 evőkanál kukoricakeményítő
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
6 uncia keserű vagy félédes csokoládé, durvára vágva
3 evőkanál szűz kókuszolaj
4 evőkanál tahini, osztva
2 nagy tojás
1/3 csésze kristálycukor
1/4 csésze (csomagolt) világosbarna cukor
1 teáskanál kóser só
1 teáskanál vaníliakivonat
1. lépés
Melegítse elő a sütőt 350 °F-ra . Egy 8×8″-es tepsit bélelj ki 2 átfedő pergamendarabbal, úgy, hogy a túlnyúlás maradjon. A kukoricakeményítőt és a kakaót egy edényben csomómentesre keverjük. A csokoládét, az olajat és az 1 evőkanál tahinit egy kis serpenyőben alacsony hőmérsékleten, keverés közben felolvadásig felforrósítjuk. sima, kb 1 perc; vegyük le a tűzről.
2. lépés
Elektromos keverő használata közepes-nagy sebességgel verje fel a tojást és mindkét cukrot egy nagy tálban, amíg világos, sima és kétszeresére nő, körülbelül 4 perc alatt. Csökkentse közepesre a sebességet, és keverje el a sóval és a vaníliával. Kaparja bele a csokoládékeveréket, és keverje fel; verje kukoricakeményítő keverékben. Növelje a sebességet közepes-magasra, és keverje addig, amíg a tészta sűrű és kemény lesz, körülbelül 1 percig. Kaparja bele az előkészített tepsibe és sima tetejét.
3. lépés
Egy kis tálkában keverje el az agave nektárt a maradék 3 evőkanál tahinivel. A tésztára 5 vagy 6 helyen kanál kanálokat csepegtessen; húzzon egy ske-t fogpiszkálóval, hogy örvénylődjön.
4. lépés
Süssük a brownie-kat, amíg a szélei fel nem duzzadnak, a teteje megbarnult, és a közepébe helyezett teszter kijön néhány nedves morzsával, –10 percek. Hagyjuk kihűlni. Vegye ki a serpenyőből; négyzetekre vágva.
5. lépés
A barnákat 3 nappal korábban is meg lehet sütni. Szobahőmérsékleten szorosan becsomagolva tárolandó.
Ez is érdekes lehet...
WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől
Elektromos keverő használata közepes-nagy sebességgel verje fel a tojást és mindkét cukrot egy nagy tálban, amíg világos, sima és kétszeresére nő, körülbelül 4 perc alatt. Csökkentse közepesre a sebességet, és keverje el a sóval és a vaníliával. Kaparja bele a csokoládékeveréket, és keverje fel; verje kukoricakeményítő keverékben. Növelje a sebességet közepes-magasra, és keverje addig, amíg a tészta sűrű és kemény lesz, körülbelül 1 percig. Kaparja bele az előkészített tepsibe és sima tetejét.
3. lépés
Egy kis tálkában keverje el az agave nektárt a maradék 3 evőkanál tahinivel. A tésztára 5 vagy 6 helyen kanál kanálokat csepegtessen; húzzon egy ske-t fogpiszkálóval, hogy örvénylődjön.
4. lépés
Süssük a brownie-kat, amíg a szélei fel nem duzzadnak, a teteje megbarnult, és a közepébe helyezett teszter kijön néhány nedves morzsával, –10 percek. Hagyjuk kihűlni. Vegye ki a serpenyőből; négyzetekre vágva.
5. lépés
A barnákat 3 nappal korábban is meg lehet sütni. Szobahőmérsékleten szorosan becsomagolva tárolandó.