Brownie recept

Gluténmentes Cheerios™ és mogyoróvajas brownie

Gluténmentes Cheerios™ és mogyoróvajas brownie

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál kókuszolaj
  • ⅔ csésze csokoládédarabkák
  • ½ csésze Cheerios™ gabonapehely, őrölt
  • ⅓ csésze burgonyakeményítő
  • ½ teáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½ csésze cukor
  • ½ csésze világos barna cukor
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • ½ csésze mogyoróvaj
  • Dulce de leche. Szükség Szerint. Díszítéshez.

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
  2. Enyhén kenjünk ki egy négyzetalakú sütőformát, és béleljük ki viaszpapírral. Még egyszer kenjük meg.
  3. Olvasszunk meg a 3 evőkanál kókuszolajat a csokoládéforgáccsal.
  4. Egy tálban keverjük össze az őrölt Cheerios™-t, a burgonyakeményítőt, a sót és a sütőport.
  5. Egy másik tálban habverővel keverjük össze a maradék kókuszolajat a 2 fajta cukorral, majd egyenként adagoljuk hozzá a tojásokat és a vaníliakivonatot.
  6. Keverjük bele a Cheerios™ keveréket.
  7. Osszuk a tésztát 2 egyenlő részre. Az egyikhez adagoljuk hozzá az olvasztott csokoládét, a másikhoz pedig a mogyoróvajat.
  8. Rakjuk a mogyoróvajas tésztát a formába, majd a csokoládés tésztát.
  9. Süssük 35 percig, vagy amíg a brownie közepébe szúrt fogpiszkálóból csak néhány nedves darab jön ki.
  10. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
  11. Vágjuk 16 négyzetre, díszítsük dulce de leche-vel és néhány csokoládéforgáccsal.

Receptinformáció

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől