Előkészítés: 15 perc. Összesen: 2 óra. Mennyiség: 16 adag.
Hozzávalók:
A Brownie hozzávalói:
- 1 doboz gluténmentes brownie keverék
- 1/4 csésze vaj, olvasztott
- 2 tojás
- 1/4 csésze mini félédes csokoládéforgács
A kókuszos-pekándiós máz összetevői:
- 1/3 csésze csomagolt barna cukor
- 1/3 csésze párolt tej 140 mL dobozt alapul véve
- 1 tojás
- 1/4 csésze vaj, darabokra vágva
- 3/4 csésze kókuszreszelék
- 1/3 csésze apróra vágott pekándió
- 1/2 teáskanál tiszta vanília
Az elkészítésről:
- Melegítsük fel a sütőt 180 fokra (160 fok elegendő sötét vagy tapadásmentes serpenyő esetén). Csak a 20 vagy 23 centis négyzet alakú serpenyő alját permetezzük be főzőspray-vel (liszt nélkül).
- Közepes tálban keverje össze a brownie-keveréket, az olvasztott vajat, a 2 tojást és a csokoládéforgácsot, amíg jól el nem keveredik (a tészta sűrű lesz). Osszuk el a tésztát a serpenyőben.
- Süssük a 20 cm-es formát 28-31 percig, a 23 centiset 26-30 percig, vagy amíg az 5 centire a brownie oldalától beleszúrt fogpiszkáló majdnem tisztán ki nem jön.
- Aztán hűtsük ki a tepsiben a hűtőrácson.
- Közben egy 1 literes, nehéz serpenyőben keverje össze a barna cukrot, a tejet és az 1 tojást. Keverjük bele a feldarabolt vajat is.
- Közepes lángon, állandóan kevergetve főzzük, amíg a keverék buborékosodni nem kezd. Ekkor vegyük le a tűzről.
- Keverjük bele a kókuszt, a pekándiót és a vaníliát.
- Hűtsük 15 percig, vagy amíg kissé besűrűsödik.
- Fagyassza le a brownie-kat. Hűtsük le teljesen, kb. 1 órán át.
- Vágjuk 4 sorban 4 sorra.
- Ha kell, tárolja lefedve a hűtőszekrényben.
Receptinformáció: Gluten-Free German Chocolate Brownies Recipe – BettyCrocker.com