Brownie recept

Gluténmentes német csokis brownie

Gluténmentes csokis brownie

Előkészítés: 15 perc. Összesen: 2 óra. Mennyiség: 16 adag.

Hozzávalók:

A Brownie hozzávalói:

  • 1 doboz gluténmentes brownie keverék
  • 1/4 csésze vaj, olvasztott
  • 2 tojás
  • 1/4 csésze mini félédes csokoládéforgács

A kókuszos-pekándiós máz összetevői:

  • 1/3 csésze csomagolt barna cukor
  • 1/3 csésze párolt tej 140 mL dobozt alapul véve
  • 1 tojás
  • 1/4 csésze vaj, darabokra vágva
  • 3/4 csésze kókuszreszelék
  • 1/3 csésze apróra vágott pekándió
  • 1/2 teáskanál tiszta vanília

Az elkészítésről:

  1. Melegítsük fel a sütőt 180 fokra (160 fok elegendő sötét vagy tapadásmentes serpenyő esetén). Csak a 20 vagy 23 centis négyzet alakú serpenyő alját permetezzük be főzőspray-vel (liszt nélkül).
  2. Közepes tálban keverje össze a brownie-keveréket, az olvasztott vajat, a 2 tojást és a csokoládéforgácsot, amíg jól el nem keveredik (a tészta sűrű lesz). Osszuk el a tésztát a serpenyőben.
  3. Süssük a 20 cm-es formát 28-31 percig, a 23 centiset 26-30 percig, vagy amíg az 5 centire a brownie oldalától beleszúrt fogpiszkáló majdnem tisztán ki nem jön.
  4. Aztán hűtsük ki a tepsiben a hűtőrácson.
  5. Közben egy 1 literes, nehéz serpenyőben keverje össze a barna cukrot, a tejet és az 1 tojást. Keverjük bele a feldarabolt vajat is.
  6. Közepes lángon, állandóan kevergetve főzzük, amíg a keverék buborékosodni nem kezd. Ekkor vegyük le a tűzről.
  7. Keverjük bele a kókuszt, a pekándiót és a vaníliát.
  8. Hűtsük 15 percig, vagy amíg kissé besűrűsödik.
  9. Fagyassza le a brownie-kat. Hűtsük le teljesen, kb. 1 órán át.
  10. Vágjuk 4 sorban 4 sorra.
  11. Ha kell, tárolja lefedve a hűtőszekrényben.

 

Receptinformáció: Gluten-Free German Chocolate Brownies Recipe – BettyCrocker.com

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől