Brownie recept

Húsvéti tojásos brownie recept

Húsvéti tojásos brownie

Csokoládétojásokkal és csibékkel megrakva ez a legvagányabb húsvéti asztaldísz. Egy különleges csemege a délutáni teához vagy desszerthez. Húsvéti brownie.

Hozzávalók:

  • 185 g sótlan vaj, apró darabokra vágva, plusz extra a kenéshez
  • 185 g legjobb étcsokoládé, darabokra törve
  • 3 nagy tojás
  • 275 g aranyszínű porcukor
  • 85 g sima liszt
  • 40 g kakaópor
  • 5 fondánnal töltött tojás
  • 150g mini csokoládétojás

A díszítéshez:

Szükséged lehet még néhány bolyhos textil húsvéti csibére a díszítéshez (de nem kötelező).

Húsvéti brownie recept. Elkészítés:

1. LÉPÉS

Tegyük a vajat és a csokoládét egy közepes méretű hőálló tálba, és tegyük forró víz fölé, időnként kevergetve olvadásig. Másik lehetőségként lazán fedjük le a tálat fóliával, és 30 másodpercenként mikróban olvadásig melegítsük. Hagyjuk az olvasztott csokoládékeveréket szobahőmérsékletűre hűlni.

2. LÉPÉS

Melegítsük fel a sütőt 180C/160C-os légkeveréses/gáz 4-es fokozatra. Kenjünk ki vajjal egy 20 cm-es négyzet alakú tepsit, és béleljük ki 2 hosszú csíkkal összehajtogatott sütőpapírral vagy fóliával – az egyiket fentről lefelé, a másikat balról jobbra, majd béleljük ki az alját egy darab sütőpapírral. A csíkok később segítenek a kiemelésben.

3. LÉPÉS

Törjük fel a tojásokat egy nagy tálba, és öntsük bele a porcukrot. Elektromos keverőgéppel, maximális sebességre állítva keverjük a tojásokat és a cukrot körülbelül 5-8 percig, vagy amíg sűrűnek és krémesnek nem tűnik, és a kétszeresére nem dagad.

4. LÉPÉS

Öntsük a kihűlt csokoládékeveréket a tojásos keverékre, majd óvatosan dolgozzuk össze.

5. LÉPÉS

Szitáljuk a lisztet és a kakaót a nedves összetevőkhöz, majd egy spatula segítségével óvatosan folytassuk a keverék összedolgozását, de csak addig, amíg minden teljesen össze nem áll, próbáljuk meg nem túlkeverni.

6. LÉPÉS

Öntsük a keveréket az előkészített formába, és óvatosan egyenesítsük ki spatulával. Tegyük a sütő középső részére, és süssük 20 percig.

7. LÉPÉS

Közben vágjuk félbe a fondannal töltött tojásokat, és tegyük félre. Majd a mini csokitojásokat tegyük mozsárba. Törjünk össze néhányat a mini csokitojások közül, de hagyjunk néhányat egészben is. 20 perc múlva vegyük ki a brownie-t a sütőből, és nyomjuk bele a fondant tojásokat, vágott felükkel felfelé. Szórjuk rá a mini csokitojások felét is, majd tegyük vissza a sütőbe további 5 percre.

8. LÉPÉS

Ha megsült, tegyük a tetejére a maradék mini tojást, aztán hagyjuk teljesen kihűlni. Végül tegyük a hűtőbe kb. 1 órára, hogy megszilárduljon. A sütőpapírcsíkok segítségével emeljük ki a formából, és tálaláshoz vágjuk négyzetekre. Ha tetszik, díszítsük kis húsvéti csibékkel.

Receptinformáció: Easter egg brownies recipe | BBC Good Food

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől