Csokoládétojásokkal és csibékkel megrakva ez a legvagányabb húsvéti asztaldísz. Egy különleges csemege a délutáni teához vagy desszerthez. Húsvéti brownie.
Hozzávalók:
- 185 g sótlan vaj, apró darabokra vágva, plusz extra a kenéshez
- 185 g legjobb étcsokoládé, darabokra törve
- 3 nagy tojás
- 275 g aranyszínű porcukor
- 85 g sima liszt
- 40 g kakaópor
- 5 fondánnal töltött tojás
- 150g mini csokoládétojás
A díszítéshez:
Szükséged lehet még néhány bolyhos textil húsvéti csibére a díszítéshez (de nem kötelező).
Húsvéti brownie recept. Elkészítés:
1. LÉPÉS
Tegyük a vajat és a csokoládét egy közepes méretű hőálló tálba, és tegyük forró víz fölé, időnként kevergetve olvadásig. Másik lehetőségként lazán fedjük le a tálat fóliával, és 30 másodpercenként mikróban olvadásig melegítsük. Hagyjuk az olvasztott csokoládékeveréket szobahőmérsékletűre hűlni.
2. LÉPÉS
Melegítsük fel a sütőt 180C/160C-os légkeveréses/gáz 4-es fokozatra. Kenjünk ki vajjal egy 20 cm-es négyzet alakú tepsit, és béleljük ki 2 hosszú csíkkal összehajtogatott sütőpapírral vagy fóliával – az egyiket fentről lefelé, a másikat balról jobbra, majd béleljük ki az alját egy darab sütőpapírral. A csíkok később segítenek a kiemelésben.
3. LÉPÉS
Törjük fel a tojásokat egy nagy tálba, és öntsük bele a porcukrot. Elektromos keverőgéppel, maximális sebességre állítva keverjük a tojásokat és a cukrot körülbelül 5-8 percig, vagy amíg sűrűnek és krémesnek nem tűnik, és a kétszeresére nem dagad.
4. LÉPÉS
Öntsük a kihűlt csokoládékeveréket a tojásos keverékre, majd óvatosan dolgozzuk össze.
5. LÉPÉS
Szitáljuk a lisztet és a kakaót a nedves összetevőkhöz, majd egy spatula segítségével óvatosan folytassuk a keverék összedolgozását, de csak addig, amíg minden teljesen össze nem áll, próbáljuk meg nem túlkeverni.
6. LÉPÉS
Öntsük a keveréket az előkészített formába, és óvatosan egyenesítsük ki spatulával. Tegyük a sütő középső részére, és süssük 20 percig.
7. LÉPÉS
Közben vágjuk félbe a fondannal töltött tojásokat, és tegyük félre. Majd a mini csokitojásokat tegyük mozsárba. Törjünk össze néhányat a mini csokitojások közül, de hagyjunk néhányat egészben is. 20 perc múlva vegyük ki a brownie-t a sütőből, és nyomjuk bele a fondant tojásokat, vágott felükkel felfelé. Szórjuk rá a mini csokitojások felét is, majd tegyük vissza a sütőbe további 5 percre.
8. LÉPÉS
Ha megsült, tegyük a tetejére a maradék mini tojást, aztán hagyjuk teljesen kihűlni. Végül tegyük a hűtőbe kb. 1 órára, hogy megszilárduljon. A sütőpapírcsíkok segítségével emeljük ki a formából, és tálaláshoz vágjuk négyzetekre. Ha tetszik, díszítsük kis húsvéti csibékkel.
Receptinformáció: Easter egg brownies recipe | BBC Good Food