Gluténmentes brownie recept. Kötelező Kipróbálnod, ha gluténérzékeny vagy és nincs szíved lemondani a finom desszertekről.
Hozzávalók:
-
- 175 g nyers mandula, héjával együtt
- 200 g nyers cukor
- 30 g nyers kakaó
- 125 g étcsokoládé darabok, 60-70%-os
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 4 tojás
- 100 g málna, frissen vagy fagyasztva
- 250 gramm sótlan vaj, darabokra vágva
Elkészítés:
-
-
- Tedd a mandulát egy tálba, és mixelővel őröld 8 másodpercig 9-es fokozaton.
- Vedd ki a tálból, és tedd félre. (nem kell megmosni).
- Szórj rá cukrot, majd őröld 30 másodpercig 9-es sebességen.
- Tedd bele a csokoládét, a kakaót és a vajat. Olvaszd meg és öntsd össze a hozzávalókat és mixeld 4 percig, vagy amíg összeáll. Kapargasd le a tál oldalát is.
- Szórd rá a mandulalisztet, adagold a tojásokat és a vaníliakivonatot. Kevergesd 1 percig fordított sebességen. Végül szórd bele a málnát, és kevergesd fordított sebességen 2×20 másodpercig.
- Öntsd egy 30 cm X 30 cm X 4 cm-es szilikon négyzet alakú sütőformába.
- Süssük 180 oC-os sütőben, középső polcon, légkeveréses sütőben 35 percig. A sütés felénél fordítsd meg, hogy egyenletes legyen a sütés.
- Aztán vedd ki a sütőből. A Brownie-nak szilárdnak, de a közepén puhának kell lennie.
- Hagyd Hűlni legalább 30 percig.
- Vedd ki aztán a szilikonos serpenyőből, fordítsd meg, és óvatosan tedd egy tiszta vágódeszkára. Vágd 20 darabra.
-