Brownie recept

Izgi gluténmentes Brownie recept

Gluténmentes Brownie

Gluténmentes brownie recept. Kötelező Kipróbálnod, ha gluténérzékeny vagy és nincs szíved lemondani a finom desszertekről.

Hozzávalók:

    • 175 g nyers mandula, héjával együtt
    • 200 g nyers cukor
    • 30 g nyers kakaó
    • 125 g étcsokoládé darabok, 60-70%-os
    • 1 teáskanál vanília kivonat
    • 4 tojás
    • 100 g málna, frissen vagy fagyasztva
    • 250 gramm sótlan vaj, darabokra vágva

Elkészítés:

      1. Tedd a mandulát egy tálba, és mixelővel őröld 8 másodpercig 9-es fokozaton.
      2. Vedd ki a tálból, és tedd félre. (nem kell megmosni).
      3. Szórj rá cukrot, majd őröld 30 másodpercig 9-es sebességen.
      4. Tedd bele a csokoládét, a kakaót és a vajat. Olvaszd meg és öntsd össze a hozzávalókat és mixeld 4 percig, vagy amíg összeáll. Kapargasd le a tál oldalát is.
      5. Szórd rá a mandulalisztet, adagold a tojásokat és a vaníliakivonatot. Kevergesd 1 percig fordított sebességen. Végül szórd bele a málnát, és kevergesd fordított sebességen 2×20 másodpercig.
      6. Öntsd egy 30 cm X 30 cm X 4 cm-es szilikon négyzet alakú sütőformába.
      7. Süssük 180 oC-os sütőben, középső polcon, légkeveréses sütőben 35 percig. A sütés felénél fordítsd meg, hogy egyenletes legyen a sütés.
      8. Aztán vedd ki a sütőből. A Brownie-nak szilárdnak, de a közepén puhának kell lennie.
      9. Hagyd Hűlni legalább 30 percig.
      10. Vedd ki aztán a szilikonos serpenyőből, fordítsd meg, és óvatosan tedd egy tiszta vágódeszkára. Vágd 20 darabra.

Receptinformáció

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől