A fehér csokoládé a kapucsínó brownie recept megkoronázása a tejhabot utánozza. Egy kis fahéjpor pedig teljessé teszi az élvezetet. Készítsd el.
Hozzávalók:
A brownie-hoz:
- Növényi olajos tapadásmentes spray
- 1 rúd sótlan vaj, kockára vágva.
- 88 g cukrozatlan csokoládé, apróra vágva
- 1.5 csésze cukor
- 3 nagy tojás
- 1 evőkanál instant eszpresszópor
- 1.5 teáskanál vaníliakivonat
- 1/4 teáskanál só
- 3/4 csésze teljes kiőrlésű liszt
A fehér csokoládés ganach-hoz:
- 180 g kiváló minőségű fehér csokoládé (pl. Lindt vagy Perugina), apróra vágva.
- 5 evőkanál tejszínhab
- 1/4 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A brownie-khoz:
1 lépés.
Melegítsük elő a sütőt 174 fokra. Hajtsunk egy kb 40 cm-es sütőfóliadarabot 20×40-es csíkká; helyezze a 20208×5 centis fém sütőformába úgy, hogy 2 oldalán némi túlnyúlás maradjon. Ismételd meg egy másik fólialappal ugyanezt az ellenkező irányban, teljesen kibélelve a tepsit. Fújd be aztán a fóliát tapadásmentes spray-vel.
2. lépés.
Keverjük össze a vajat és a csokoládét egy nagy lábasban, nagyon alacsony hőfokon, amíg a csokoládé megolvad. Aztán vegyük le a tűzről; keverjük bele a cukrot, majd a tojásokat, egyesével. Keverjük bele aztán az eszpresszóport, a vaníliát és a sót is. Végül szitáljuk hozzá a lisztet, és keverjük jól össze az egész masszát. Majd töltsük a tésztát az előkészített tepsibe.
3. lépés.
Süssük a brownie-kat, amíg megpuffadnak és száraznak tűnnek, és a közepükbe szúrt teszterből egy kis nedves tészta marad ki csupán. Kb. 35 percig. Aztán hagyjuk teljesen kihűlni a formában. Rácson.
A ganache-hoz:
4. lépés.
Tegyük a fehér csokoládét egy közepes méretű, mikrohullámú sütőhöz alkalmas tálba. Forraljuk fel a tejszínt egy kis lábasban. Öntsük a tejszínt a tálban lévő csokoládéra. Hagyjuk állni 30 másodpercig, majd keverjük, amíg a csokoládé megolvad és sima lesz. Ha szükséges, alacsony fokozaton, 10 másodperces időközönként addig mikrózzuk, amíg a fehér csokoládé teljesen fel nem olvad. Hűtsük, amíg a ganache sűrű, de még kissé önthető lesz. Ez kb. 25 percig tart.
5. lépés.
A fólia segítségével emeljük ki a brownie-kat a formából. Fordítsuk át egy pergamenpapírra. Majd húzzuk le a fóliát.
6. lépés.
Öntsük a ganache-t a brownie-k közepére; terítsük el a szélekig (egy kevés lecsöpöghet). Szórjuk meg fahéjjal. Hűtsük, amíg a ganache megdermed, legalább 2 órán át.
(ELŐRE KÉSZÍTÉS: 2 nappal korábban is elkészíthető. Fedjük le és tartsuk hűtve).
7. lépés.
Vágjuk a brownie-t 4 csíkra. Minden csíkot keresztben 5 vagy 6 darabra vágunk, vagy minden csíkot 6 háromszögre vágunk. Rendezzük el a brownie-kat a tálcán, és tálaljuk.
Receptinformáció