Brownie recept

Kapucsínó brownie recept

kapucsino-brownie-recept

A fehér csokoládé a kapucsínó brownie recept megkoronázása a tejhabot utánozza. Egy kis fahéjpor pedig teljessé teszi az élvezetet. Készítsd el.

Hozzávalók:

A brownie-hoz:

  • Növényi olajos tapadásmentes spray
  • 1 rúd sótlan vaj, kockára vágva.
  • 88 g cukrozatlan csokoládé, apróra vágva
  • 1.5 csésze cukor
  • 3 nagy tojás
  • 1 evőkanál instant eszpresszópor
  • 1.5 teáskanál vaníliakivonat
  • 1/4 teáskanál só
  • 3/4 csésze teljes kiőrlésű liszt

A fehér csokoládés ganach-hoz:

  • 180 g kiváló minőségű fehér csokoládé (pl. Lindt vagy Perugina), apróra vágva.
  • 5 evőkanál tejszínhab
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A brownie-khoz:

1 lépés.

Melegítsük elő a sütőt 174 fokra. Hajtsunk egy kb 40 cm-es sütőfóliadarabot 20×40-es csíkká; helyezze a 20208×5 centis fém sütőformába úgy, hogy 2 oldalán némi túlnyúlás maradjon. Ismételd meg egy másik fólialappal ugyanezt az ellenkező irányban, teljesen kibélelve a tepsit. Fújd be aztán a fóliát tapadásmentes spray-vel.

2. lépés.

Keverjük össze a vajat és a csokoládét egy nagy lábasban, nagyon alacsony hőfokon, amíg a csokoládé megolvad. Aztán vegyük le a tűzről; keverjük bele a cukrot, majd a tojásokat, egyesével. Keverjük bele aztán az eszpresszóport, a vaníliát és a sót is. Végül szitáljuk hozzá a lisztet, és keverjük jól össze az egész masszát. Majd töltsük a tésztát az előkészített tepsibe.

3. lépés.

Süssük a brownie-kat, amíg megpuffadnak és száraznak tűnnek, és a közepükbe szúrt teszterből egy kis nedves tészta marad ki csupán. Kb. 35 percig. Aztán hagyjuk teljesen kihűlni a formában. Rácson.

A ganache-hoz:

4. lépés.

Tegyük a fehér csokoládét egy közepes méretű, mikrohullámú sütőhöz alkalmas tálba. Forraljuk fel a tejszínt egy kis lábasban. Öntsük a tejszínt a tálban lévő csokoládéra. Hagyjuk állni 30 másodpercig, majd keverjük, amíg a csokoládé megolvad és sima lesz. Ha szükséges, alacsony fokozaton, 10 másodperces időközönként addig mikrózzuk, amíg a fehér csokoládé teljesen fel nem olvad. Hűtsük, amíg a ganache sűrű, de még kissé önthető lesz. Ez kb. 25 percig tart.

5. lépés.

A fólia segítségével emeljük ki a brownie-kat a formából. Fordítsuk át egy pergamenpapírra. Majd húzzuk le a fóliát.

6. lépés.

Öntsük a ganache-t a brownie-k közepére; terítsük el a szélekig (egy kevés lecsöpöghet). Szórjuk meg fahéjjal. Hűtsük, amíg a ganache megdermed, legalább 2 órán át.
(ELŐRE KÉSZÍTÉS: 2 nappal korábban is elkészíthető. Fedjük le és tartsuk hűtve).

7. lépés.

Vágjuk a brownie-t 4 csíkra. Minden csíkot keresztben 5 vagy 6 darabra vágunk, vagy minden csíkot 6 háromszögre vágunk. Rendezzük el a brownie-kat a tálcán, és tálaljuk.

Receptinformáció

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől