Brownie recept

Karácsonyi Brownie nyalókák

Karácsonyi Brownie nyalókák

recipe image

Ingredients

  • 300g nut-free brownie
  • 50g chocolate , finely chopped
  • 100ml single cream
  • sprinkles , a díszítéshez

Módszer

  • 1. LÉPÉS

    Vágjuk a brownie-t 24 darabokra, majd a kezünkkel (szükség esetén megolajozva) sodorjunk minden darabot egy kis golyóvá, körülbelül trüffel méretűvé. Tegyünk egy nyalókapálcikát, vagy egy kettétört fából készült kávékeverőt minden egyes golyóba.

  • 2. LÉPÉS

    Tegyük a csokoládét egy nagy tálba. A tejszínt egy kis lábosban épp csak felforraljuk, majd ráöntjük a csokoládéra. Hagyjuk állni néhány percig, amíg elkezd olvadni, majd keverjük simára. Mártsuk a brownie nyalókákat az olvadt csokoládéba, amíg mindenhol bevonja, szórjuk meg a díszítéshez szükséges szórócikkekkel, majd hagyjuk 30 percig állni, amíg megdermed. Próbálja ki, hogy a nyalókákat egy üres tojásdobozba helyezi, hogy egyenesen hűljenek ki. Akár 2 nappal előre is elkészíthető és hűvös helyen tárolható.

Recept a Good Food magazin decemberi számából 2009

Bővebben







Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől