Hozzávalók:
- 1 doboz csokoládés brownie keverék
- 2/3 csésze növényi olaj
- 1/4 csésze víz
- 3 tojás
- 1 és 1/2 pohár karamelldarabka
- 1 pohár dió, apróra vágva
- 2 kemény, érett, közepes méretű banán, aprócska darabokra vágva (Kb 1 centisekre)
- 1/3 csésze karamell ízű öntet
Az elkészítés:
1. lépés
Melegítsük fel a sütőt 180 fokra. Permetezzük be a kb 33×22 cm-es tepsit tapadásmentes főzőspray-vel.
2. lépés
Egy közepes tálban keverjük össze a brownie keveréket, az olajat, a vizet és a tojásokat kanállal. Kb 50 ütésnyi időn át.. Adjunk hozzá 1 csésze karamelldarabkát, majd a diót legvégül a banánt. Keverjük addig, amíg jól össze nem állnak a részek. Aztán öntse a serpenyőbe. Szórjuk rá a maradék 1/2 csésze karamelldarabkát is.
3. lépés
Süssük 38-48 percig, vagy amíg a közepét enyhén megérintve megdermed. A tetejének kissé száraznak kell lennie. A szélei épp csak kezdenek elszakadni a forma oldalától. Hűtsük ki teljesen, kb. 2 órán keresztül.
Az utolsó fázisként a brownie-kat 4 oszlopban 6 sorra vágjuk.
Tálaláskor minden brownie-t megcsepegtetünk a karamellás bevonattal.
Fedjük le és tegyük a hűtőbe a maradék brownie-kat.