Brownie recept

Éjféli karamellás browni álom

Midnight Fudge Brownies

 

Mi kell hozzá?

  • 1 tk. instant eszpresszó-kávépor
  • 3/4 csésze univerzális liszt
  • 1/2 csésze. cukrozatlan kakaó
  • 1 /2 tk. sütőpor
  • 1 /4 tk. só
  • 3 evőkanál margarin vagy vaj
  • 3/4 csésze cukor
  • 1/ 4 csésze sötét kukoricaszirup
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 2 nagy tojásfehérje

Hogyan készítsd el?

  • Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Permetezzen be 22 x 22-es fém tepsit tapadásmentes sütőpapírral. Egy csészében oldd fel az eszpresszóport 1 teáskanál forró vízben; tedd félre.
  • Egy nagy tálban, dróthabverővel keverd össze a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót.
  • 2 literes serpenyőben olvasszuk fel a margarint vagy a vajat alacsony lángon. Távolítsd el a serpenyőt a tűzről. Ugyanezzel a habverővel keverd össze a cukrot, a kukoricaszirupot, a vaníliakivonatot, a tojásfehérjét és az eszpresszó keveréket. Fakanállal keverd a cukros keveréket a lisztes keverékhez (ne keverje túl).
  • Öntsd a tésztát a serpenyőbe. Süss brownie-t kb 22 percig, amíg a serpenyő közepébe szúrt fogpiszkáló szinte tisztán ki nem jön. Hűtsd aztán a brownie-kat a  serpenyőben, rácson legalább 1 órán keresztül. Ha kihűlt, a brownie-t 4 csíkra vágjuk, majd mindegyik csíkot keresztben 4 darabra szeleteljük. Ha a browniet nehéz vágni, használj forró vízbe mártott kést.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől