Kiváló. Káprázatos. Keresve se találsz jobb karamellás brownie-t a környéken. Készítsd el ezt a receptet, és mások is ezt gondolják majd a te brownie-dról.
Hozzávalók:
- 6 evőkanál sótlan vaj
- 170 g keserédes csokoládé
- 3/4 csésze cukor
- 2 nagy tojás
- 1 evőkanál vanília
- 1/2 teáskanál instant eszpresszópor
- 1 evőkanál forró víz
- 1 csészényi liszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1/4 teáskanál só
- 3/4 csésze durvára vágott dió
Az elkészítés menete:
- Melegítsük fel a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy 20 centis négyzet alakú tepsit tapadásmentes fóliával.
- Egy nagy üveg keverőtálban olvasszuk meg a vajat és a csokoládét mikrohullámú sütőben magas fokozaton 1-1.5 percig; keverjük simára.
- Keverjük bele a cukrot, a tojásokat, a vaníliát és a forró vízben feloldott eszpresszóport.
- Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport és a sót. Kavarjuk a csokoládékeverékhez, amíg össze nem keveredik. Hajtogassuk bele a diót.
- Öntsük a tésztát az előkészített formába, és süssük 28-30 percig, vagy amíg a közepébe szúrt pálcikával nedves morzsákat nem kapunk.
- Hűtsük ki a tepsiben.
- Emeljük ki a brownie-t a fólia végénél fogva a serpenyőből egy vágódeszkára.