Brownie recept

Káprázatos Karamellás brownie

Fudgy Brownies

Kiváló. Káprázatos. Keresve se találsz jobb karamellás brownie-t a környéken. Készítsd el ezt a receptet, és mások is ezt gondolják majd a te brownie-dról.

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál sótlan vaj
  • 170 g keserédes csokoládé
  • 3/4 csésze cukor
  • 2 nagy tojás
  • 1 evőkanál vanília
  • 1/2 teáskanál instant eszpresszópor
  • 1 evőkanál forró víz
  • 1 csészényi liszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1/4 teáskanál só
  • 3/4 csésze durvára vágott dió

Az elkészítés menete:

  1. Melegítsük fel a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy 20 centis négyzet alakú tepsit tapadásmentes fóliával.
  2. Egy nagy üveg keverőtálban olvasszuk meg a vajat és a csokoládét mikrohullámú sütőben magas fokozaton 1-1.5 percig; keverjük simára.
  3. Keverjük bele a cukrot, a tojásokat, a vaníliát és a forró vízben feloldott eszpresszóport.
  4. Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport és a sót. Kavarjuk a csokoládékeverékhez, amíg össze nem keveredik. Hajtogassuk bele a diót.
  5. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és süssük 28-30 percig, vagy amíg a közepébe szúrt pálcikával nedves morzsákat nem kapunk.
  6. Hűtsük ki a tepsiben.
  7. Emeljük ki a brownie-t a fólia végénél fogva a serpenyőből egy vágódeszkára.

Receptinfó: Fudgy Brownies (delish.com)

 

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől