Brownie recept

Győztes karamellás diós brownie recept

Karamell-diós brownie

Karamellás diós brownie recept a legjobbaktól. 45 perc alatt kész.

Hozzávalók:

  • 3/4 csésze vaj vagy margarin
  • 110 gramm cukrozatlan csokoládé
  • 1 csésze kristálycukor
  • 1 csésze. csomagolt világos barna cukor
  • 3 nagy tojás
  • 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1/2 csésze dió
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 csésze egyenként csomagolt karamell

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Zsírozzuk ki a 33 x 22-es fém tepsit.
  2. Egy háromnegyedes serpenyőben közepesen alacsony hőfokon melegítsük fel a vajat és a csokoládét, amíg megolvad, gyakori keverés mellett.
  3. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. És keverjük bele a cukrokat és a tojást, amíg jól el nem keveredik. Keverjük bele a lisztet, a diót, a vaníliát és a sót. Terítsük szét a tésztát a serpenyőben, majd szórjuk meg a karamellával.
  4. Süssük a brownie-t 25-30 percig, vagy amíg a szélétől 5 centire beleszúrt fogpiszkáló majdnem tisztán ki nem jön.
  5. Hűtsük ki aztán a brownie-t a tepsiben egy drótrácson.
  6. Ha kihűlt, vágjuk hosszában 4 csíkra; majd minden csíkot keresztben 6 darabra.

 

Receptforrás: Caramel-Nut Brownies (delish.com)

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől