Karamellás diós brownie recept a legjobbaktól. 45 perc alatt kész.
Hozzávalók:
- 3/4 csésze vaj vagy margarin
- 110 gramm cukrozatlan csokoládé
- 1 csésze kristálycukor
- 1 csésze. csomagolt világos barna cukor
- 3 nagy tojás
- 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1/2 csésze dió
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1/2 teáskanál só
- 1 csésze egyenként csomagolt karamell
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Zsírozzuk ki a 33 x 22-es fém tepsit.
- Egy háromnegyedes serpenyőben közepesen alacsony hőfokon melegítsük fel a vajat és a csokoládét, amíg megolvad, gyakori keverés mellett.
- Vegyük le a serpenyőt a tűzről. És keverjük bele a cukrokat és a tojást, amíg jól el nem keveredik. Keverjük bele a lisztet, a diót, a vaníliát és a sót. Terítsük szét a tésztát a serpenyőben, majd szórjuk meg a karamellával.
- Süssük a brownie-t 25-30 percig, vagy amíg a szélétől 5 centire beleszúrt fogpiszkáló majdnem tisztán ki nem jön.
- Hűtsük ki aztán a brownie-t a tepsiben egy drótrácson.
- Ha kihűlt, vágjuk hosszában 4 csíkra; majd minden csíkot keresztben 6 darabra.