Hozzávalók:
- 170 g félédes sütőcsokoládé, durvára vágva
- 3/4 csésze sótlan vaj
- 1.5 csésze kristálycukor
- 1/2 csésze világos barna cukor, csomagolva
- 2 evőkanál eszpresszó vagy főzött kávé, tetszőleges hőmérsékleten; nem kötelező
- 1.5 teáskanál vanília kivonat
- 3 nagy tojás
- 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
- Csipetnyi só ízlés szerint, opcionális
- 1/3 csésze karamellás jégkrém öntet
- 4 Kit Kat szelet (16 darab)
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy négyzet alakú tepsit alufóliával, és permetezzük be főzőspray-vel; tegyük félre.
- Mikrohullámú sütőben olvasszuk meg a vajat és a csokoládét, és melegítsük magas fokozaton, hogy megolvadjon, kb. 60-90 másodpercig.
- Szórjuk bele a cukrokat, és keverjük össze; a tészta szemcsésnek fog tűnni.
- Adagoljuk hozzá a kávét (opcionális) és a vaníliát, majd keverjük össze, hogy a tészta összeálljon.
- Adagoljuk hozzá a tojásokat, és keverjük össze erőteljesen.
- Szórjuk bele lisztet és sót. Utóbbi opcionális. Aztán kevergessük, amíg éppen csak bele nem dolgoztuk. Ne keverjük túl.
- Öntsük a tészta felét az előkészített tepsibe.
- Rétegezzük a Kit Kat szeleteket a tésztára.
- Csepegtessük a Kit Kat-ek tetejére a karamellaszószt.
- Öntsük rá a maradék tésztát, és egy spatulával simítsuk el.
- Süssük kb. 30-35 percig, vagy amíg a közepe meg nem szilárdul, és a szélei kissé el nem távolodnak a forma oldalától. A közepébe szúrt fogpiszkálónak többnyire tisztának kell kijönnie.
- Szeletelés és tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Képek és receptinfó itt: Ooey Gooey Kit Kat Caramel Brownies – Butterlust (butterlustblog.com)
Recept eredeti forrás: The Best Peanut Butter Brownies You’ll Ever Have | Cup of Jo