Karamellás pekándiós brownie a legvonzóbb kinézetben és ízben. Ez a recept tényleg szuper. Készítsd el. Kóstold meg a mesterművedet.
Hozzávalók:
- 120 g keserédes csokoládé, durvára vágva
- 1.5 rúd sótlan vaj
- 1 és 3/4 csésze kristálycukor
- 3 nagy tojás
- 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1/2 teáskanál só
- 1 csésze félédes csokoládéforgács
- 3 evőkanál víz
- 1/4 csésze tejszín
- 1.5 csésze pirított pekándió, durvára vágva
- 1/2 teáskanál durva tengeri só
Elkészítés:
- Melegítsük fel a sütőt 175 fokra.
- Egy 20-as, négyzet alakú tepsit béleljünk ki pergamenpapírral úgy, hogy mind a négy oldalán hagyjunk kb 5 centis túlnyúlást.
- Egy kis serpenyőben olvasszuk meg a csokoládét és a vajat közepes lángon. Majd vegyük le a tűzről, tegyük át egy nagy tálba, és keverjünk bele 1 csésze cukrot, majd a tojásokat. Keverjük bele a lisztet és a sót is. Aztán jöhetnek a csokoládéforgácsok.
- A tésztát oszlassuk el az előkészített tepsiben. Süssük addig, amíg megdermed, és a közepébe szúrt fadarabkával nedves morzsákat szúrunk ki.kb 25-30 perc. Hagyjuk kihűlni a tepsiben.
- Ha a brownie-k kihűltek, készítsük el a feltétet: Egy közepes, vastag aljú serpenyőben keverjük össze a maradék 3/4 csésze cukrot és a vizet. Közepes lángon melegítsük (ne keverjük), időnként megforgatva a serpenyőt, amíg a cukor feloldódik. Növeljük a hőfokot, és addig forraljuk, amíg a cukor mély karamellszínű nem lesz (ne keverjük meg).
- Azonnal vegyük le a tűzről, és keverjük bele a tejszínt (fel fog buborékosodni), majd a pekándiót.
- Öntsük a keveréket egyenletesen a kihűlt brownie-kra, és szórjuk meg a tengeri sóval.
- Hagyjuk teljesen kihűlni.
- Amikor tálalásra kész, a túlnyúlások segítségével tegyük át a brownie-kat egy vágódeszkára, és vágjuk 25 négyzetre.