Ez egy nagyszerű recept, amely habzsolja a bókokat, amikor elkészíted. Nagyon gazdag, és megéri az időt. Karamellás sajttorta brownie.
Hozzávalók:
- 1 csomag brownie keverék
- 1 tojás
- 1 evőkanál hideg víz
- 1 csomag egyenként csomagolt karamell, kicsomagolva
- 1 doboz tej
- 2 csomag krémsajt, lágyítva
- ½ csésze fehér cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 2 tojás
- 1 csésze csokoládé karamellás öntet
Elkészítés:
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Zsírozz ki egy 23 centis sütőforma alját.
2. lépés
Egy kis tálban keverjük össze a brownie mixet, az 1 szem tojást és a vizet. Osszuk el egyenletesen a kizsírozott formába. Süssük 25 percig.
3. lépés
Olvasszuk fel a karamellt a párolt tejjel alacsony hőfokon egy vaskos serpenyőben. Gyakori kevergetés mellett addig melegítsük, amíg a keverék sima állagú nem lesz. Tegyél félre 1/3 csészényit ebből a karamellás keverékből, a maradékot pedig öntsd a meleg, megsült brownie-ra
4. lépés
Egy nagy tálban verjük simára a krémsajtot, a cukrot és a vaníliát. Egyenként adagoljuk hozzá a tojásokat, minden egyes hozzáadás után jól felverjük az egészet. Majd öntsük a krémsajtos keveréket a karamellás keverékre.
5. lépés
Süssük a sajttortát 40 percig. Aztán hűtsük ki a formában. Amikor a torta alaposan kihűlt, lazítsd meg egy késsel a szélét, majd távolítsd el a forma peremét. Melegítsük fel a félretett karamellás keveréket, és kanalazzuk a sajttortára. Végül csepegtesd rá a csokoládéöntetet.
Receptforrás. Brownie Caramel Cheesecake Recipe | Allrecipes