Hozzávalók:
- 8 evőkanál. sótlan vaj, plusz még a kenéshez
- 2 oz. cukrozatlan csokoládé
- 1 csésze cukor
- 2 tojás, felvert
- ½ teáskanál . vanília kivonat
- ¼ csésze fehér rizsliszt
- 2 evőkanál. tápiókaliszt
- 1 ek. burgonyakeményítő
- ¼ tk. xantángumi
- ¼ tk. finom só
- 1 csésze durvára vágott dió
- Melegítse elő a sütőt 99°-ra. Egy 8 x 8 hüvelykes tepsit kikenünk vajjal. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral; zsírozza meg a papírt. Tegye félre a serpenyőt.
- Olvassa fel a vajat és a csokoládét egy 2 literes serpenyőben alacsony lángon, fakanállal folyamatosan keverve. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és keverjük hozzá a cukrot. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliát, és keverjük sima tésztává. Egy külön tálban keverje össze a fehér rizslisztet, a tápiókalisztet, a burgonyakeményítőt, a xantángumit és a sót; öntsük a tojásos keverékhez, adjuk hozzá a diót, és keverjük, amíg el nem keveredik. A masszát a tepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk. Addig sütjük, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön, 37-038 percek. Rácson hagyjuk kihűlni. Vágd fel és tálald.
Útmutatás: