Brownie recept

Kávés brownie Különlegesség

kávés brownie

Azoknak, akik imádják a brownie-t és a kávét sem vetik meg. Íme egy kávés brownie különlegesség. Extra könnyű Elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 8 evőkanál (1 rúd) sótlan vaj, lágyítva
  • 1 csésze félédes csokoládéforgács
  • 1.5 csésze általános liszt
  • 1 csésze cukor
  • 1/2 csésze cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 nagy tojás, enyhén felvert
  • 2 teáskanál tiszta vanília kivonat
  • 2 evőkanál instant eszpresszópor
  • 1/4 csésze kávélikőr
  • 1/2 csésze keserédes csokoládé darabkák vagy forgácsok

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt fokra. Egy 23 x 23-as tepsit enyhén vajazzunk ki, és tegyük félre.
  2. Tegyük a vajat és a félédes csokoládéforgácsot egy tálba, és olvasszuk fel a mikrohullámú sütőben vagy forró víz felett. Vegyük ki a mikrohullámú sütőből, keverjük össze, majd tegyük félre, hogy kissé lehűljön. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a kakaót, a sütőport és a sót.
  3. Aztán Adagoljuk a tojásokat a csokoládés keverékhez. Egy kis tálban keverjük össze a vaníliát, a kávélikőrt és az eszpresszót. Kavargassuk, amíg az eszpresszó feloldódik. Keverjük bele ezt a keveréket a csokoládés keverékhez. Adagoljuk a csokoládés keveréket a lisztes keverékhez, és csak addig kevergessük, amíg az összes száraz hozzávalót bele nem dolgoztuk. Keverjük bele aztán a csokoládédarabokat is.
  4. A tésztát rendezzük el az előkészített tálba, és süssük 25-30 percig. Hűtsük, mielőtt a kívánt méretűre szeletelnénk.

Receptinfó: Coffee Brownies | Cookstr.com

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől