Azoknak, akik imádják a brownie-t és a kávét sem vetik meg. Íme egy kávés brownie különlegesség. Extra könnyű Elkészíteni.
Hozzávalók:
- 8 evőkanál (1 rúd) sótlan vaj, lágyítva
- 1 csésze félédes csokoládéforgács
- 1.5 csésze általános liszt
- 1 csésze cukor
- 1/2 csésze cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 2 nagy tojás, enyhén felvert
- 2 teáskanál tiszta vanília kivonat
- 2 evőkanál instant eszpresszópor
- 1/4 csésze kávélikőr
- 1/2 csésze keserédes csokoládé darabkák vagy forgácsok
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt fokra. Egy 23 x 23-as tepsit enyhén vajazzunk ki, és tegyük félre.
- Tegyük a vajat és a félédes csokoládéforgácsot egy tálba, és olvasszuk fel a mikrohullámú sütőben vagy forró víz felett. Vegyük ki a mikrohullámú sütőből, keverjük össze, majd tegyük félre, hogy kissé lehűljön. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a kakaót, a sütőport és a sót.
- Aztán Adagoljuk a tojásokat a csokoládés keverékhez. Egy kis tálban keverjük össze a vaníliát, a kávélikőrt és az eszpresszót. Kavargassuk, amíg az eszpresszó feloldódik. Keverjük bele ezt a keveréket a csokoládés keverékhez. Adagoljuk a csokoládés keveréket a lisztes keverékhez, és csak addig kevergessük, amíg az összes száraz hozzávalót bele nem dolgoztuk. Keverjük bele aztán a csokoládédarabokat is.
- A tésztát rendezzük el az előkészített tálba, és süssük 25-30 percig. Hűtsük, mielőtt a kívánt méretűre szeletelnénk.