Hozzávalók:
-
- 8 evőkanál (1 rúd) sótlan vaj
- 175 g keserűcsokoládé, durván felaprítva
- ¾ csésze csomagolt világos barna cukor
- ¾ csésze cukor
- 3 nagy tojás
- 1.5 teáskanál vaníliakivonat
- ½ teáskanál só
- ½ csésze íróvaj
- ¾ csésze liszt
- 2 evőkanál instant eszpresszópor
Elkészítés:
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy 22 cm négyzet alakú fém tepsit sütőfóliával, a fóliát a szélekre terítve. Párásítsuk be főzőspray-vel.
2. lépés
Egy kis serpenyőben olvasszuk meg a vajat közepes lángon. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és keverjük bele a csokoládét, amíg megolvad és simává nem válik. Hagyjuk aztán kihűlni.
3. lépés
Egy nagy tálban keverjük össze a cukrot, a tojást, a vaníliát és a sót, amíg sima és halvány nem lesz. Kb. 30 másodpercig. Keverjük bele a kihűlt csokoládékeveréket és az írókát. Keverjük bele a lisztet és az eszpresszóport, amíg éppen csak össze nem keveredik, majd öntsük a tésztát a tepsibe.
4. lépés
Süssük addig, amíg a brownie-kba szúrt fogpiszkáló tiszta marad. Ez kb 55-60 percet vesz igénybe. Tegyük át a tepsit egy rácsra, és hagyjuk kihűlni. Emeljük ki a brownie-kat a tepsiből, távolítsuk el a fóliát, és vágjuk 12 darabra. A brownie-kat fóliába csomagolva szobahőmérsékleten akár 5 napig is tárolhatjuk.
Receptinformáció