Brownie recept

Exkluzív kávészemes brownie

kaveszemes-brownie

Hozzávalók:

    • 8 evőkanál (1 rúd) sótlan vaj
    • 175 g keserűcsokoládé, durván felaprítva
    • ¾ csésze csomagolt világos barna cukor
    • ¾ csésze cukor
    • 3 nagy tojás
    • 1.5 teáskanál vaníliakivonat
    • ½ teáskanál só
    • ½ csésze íróvaj
    • ¾ csésze liszt
    • 2 evőkanál instant eszpresszópor

Elkészítés:

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy 22 cm négyzet alakú fém tepsit sütőfóliával, a fóliát a szélekre terítve. Párásítsuk be főzőspray-vel.

2. lépés

Egy kis serpenyőben olvasszuk meg a vajat közepes lángon. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és keverjük bele a csokoládét, amíg megolvad és simává nem válik. Hagyjuk aztán kihűlni.

3. lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a cukrot, a tojást, a vaníliát és a sót, amíg sima és halvány nem lesz. Kb. 30 másodpercig. Keverjük bele a kihűlt csokoládékeveréket és az írókát. Keverjük bele a lisztet és az eszpresszóport, amíg éppen csak össze nem keveredik, majd öntsük a tésztát a tepsibe.

4. lépés

Süssük addig, amíg a brownie-kba szúrt fogpiszkáló tiszta marad. Ez kb 55-60 percet vesz igénybe. Tegyük át a tepsit egy rácsra, és hagyjuk kihűlni. Emeljük ki a brownie-kat a tepsiből, távolítsuk el a fóliát, és vágjuk 12 darabra. A brownie-kat fóliába csomagolva szobahőmérsékleten akár 5 napig is tárolhatjuk.

Receptinformáció

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől