Kókuszos Kakaós brownie recept. Egyedülálló. Érdekes Édesség. Megspékelve a kókusz ropogós izgalmával. Könnyed recept. Könnyedén elkészíthető.
Hozzávalók:
- 200 g világos barna cukor
- 130 g kókuszolaj
- 65 g minőségi cukrozatlan kakaópor
- ½ teáskanál vanília kivonat vagy paszta
- ¼ teáskanál finom tengeri só
- 2 tojás, kihűtve a hűtőből
- 65 g sima liszt
- 1 evőkanál pirított kókuszreszelék vagy maréknyi pirított kókuszcsíkok
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 160C fokra. Béleljünk ki egy 20-as négyzet alakú sütőformát zsírozott fóliával vagy sütőpapírral.
- Tegyük a cukrot, az olajat, a kakaóport, a vaníliát és a sót egy tálba, és függesszük fel egy serpenyő alig forró víz fölé. Vagy tegyük mikróba, és 30 másodperceként keverjük meg, amíg felolvad. Tegyük félre hűlni, amíg a keverék langyos nem lesz.
- Ha a keverék kihűlt, egyenként verjük bele a tojásokat, majd keverjük bele a lisztet. Negyven ütésig verjük – ha kész, selymesnek, sűrűnek kell lennie.
- Öntsük a formába, és szórjuk meg a pirított kókusszal. Süssük 20-25 percig, amíg megdermed és egy kicsit megemelkedik. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel.
Receptinformáció: Coco-Cocoa Brownies Recipe by Zita Nagy (honestcooking.com)