Brownie recept

Kókuszos-Kakaós brownie recept

Kókuszos-Kakaós brownie

Kókuszos Kakaós brownie recept. Egyedülálló. Érdekes Édesség. Megspékelve a kókusz ropogós izgalmával. Könnyed recept. Könnyedén elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 200 g világos barna cukor
  • 130 g kókuszolaj
  • 65 g minőségi cukrozatlan kakaópor
  • ½ teáskanál vanília kivonat vagy paszta
  • ¼ teáskanál finom tengeri só
  • 2 tojás, kihűtve a hűtőből
  • 65 g sima liszt
  • 1 evőkanál pirított kókuszreszelék vagy maréknyi pirított kókuszcsíkok

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 160C fokra. Béleljünk ki egy 20-as négyzet alakú sütőformát zsírozott fóliával vagy sütőpapírral.
  2. Tegyük a cukrot, az olajat, a kakaóport, a vaníliát és a sót egy tálba, és függesszük fel egy serpenyő alig forró víz fölé. Vagy tegyük mikróba, és 30 másodperceként keverjük meg, amíg felolvad. Tegyük félre hűlni, amíg a keverék langyos nem lesz.
  3. Ha a keverék kihűlt, egyenként verjük bele a tojásokat, majd keverjük bele a lisztet. Negyven ütésig verjük – ha kész, selymesnek, sűrűnek kell lennie.
  4. Öntsük a formába, és szórjuk meg a pirított kókusszal. Süssük 20-25 percig, amíg megdermed és egy kicsit megemelkedik. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel.

Receptinformáció: Coco-Cocoa Brownies Recipe by Zita Nagy (honestcooking.com)

 

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől