Brownie recept

Könnyű csokis brownie torta

Könnyű csokis brownie torta

Hozzávalók:

  • 175 g sótlan vaj, plusz extra a kenéshez
  • 225 g étcsokoládé, darabokra törve
  • 200 g porcukor
  • 3 közepes méretű tojás, szétválasztva
  • 65 g sima liszt
  • 50 g apróra vágott pekádió

Elkészítés:

1. LÉPÉS
Melegítsük fel a sütőt 180C/ventillátor 160C/gáz 4-re. Vajazzunk ki egy 20-25 cm-es tortaformát, és béleljünk ki sütőpapírral.

2. LÉPÉS
Tegyünk 175 gramm csokoládét, valamint a vajat és a cukrot egy nehéz serpenyőbe, és melegítsük óvatosan, amíg megolvad, időnként megkeverve. Hagyjuk kihűlni.

3. LÉPÉS
A tojássárgáját keverjük bele a csokoládékeverékbe, majd adjuk hozzá a lisztet, a diót és a maradék csokoládét.

4. LÉPÉS
A tojásfehérjét addig verjük, amíg lágy csúcsot nem képez, majd óvatosan, de alaposan forgassuk bele a csokoládés keverékbe.

5. LÉPÉS
Öntsük az előkészített formába, és a sütő középső részén kb. 35-40 percig süssük, amíg a teteje ropogós nem lesz. Hagyjuk kihűlni, majd egy késsel körbefuttatjuk az oldalát, és kivesszük a formából. Porcukorral meghintjük, és melegen pudinggal vagy fagylalttal, hidegen pedig tejszínnel tálaljuk.

Receptforrás: Easy chocolate brownie cake recipe | BBC Good Food

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől