Ír tejszínnel átitatott brownie-k tejszínhabos mascarponéval a tetején.
Hozzávalók
A BROWNIE-KHOZ:
- 118 milliliter sótlan vaj, olvasztva.
- 296 milliliter cukor
- 237 milliliter cukrozatlan kakaó
- 1,2 milliliter Só
- 59,1 milliliter Bailey’s Irish Cream
- 4,9 milliliter Vanília kivonat
- 2 nagy tojás
- 1 nagy tojásfehérje
- 177 milliliter liszt
A FELTÉTHEZ:
- 340 gramm Mascarpone, szobahőmérsékleten megpuhítva
- 44,4 milliliter Bailey’s Irish Cream
- 44,4 milliliter porcukor
- Cukrozatlan kakaó.
Elkészítése
- Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, és béleljünk ki egy 33 x 23-as sütőformát 1 lap sütőpapírral, úgy, hogy mindkét végén 5 centi lógjon ki.
- Tegye a vajat, a cukrot, a kakaóport és a sót egy nagy tálba, és keverje a keveréket, amíg össze nem keveredik. Az állaga ekkor szemcsésnek fog tűnni. Keverjük bele a Bailey’s-t és a vaníliát; adjuk hozzá egyesével a tojásokat és a tojásfehérjét, mindegyik után jól megkeverve. Amikor a tészta már sűrű és fényes, adjuk hozzá a lisztet, és keverjük addig, amíg teljesen beépül, majd még 40 ütésig verjük élénken. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a kibélelt tepsiben.
- Süssük 18-20 percig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkálóval kissé nedves tésztát nem szúrunk ki. Hűtsük ki teljesen egy rácson.
- A feltéthez tegye a mascarponét, a Bailey’s-t és a porcukrot egy konyhai robotgépbe, és dolgozza simára. Egyenletesen oszlassuk el a brownie rétegen egy offset spatula segítségével. Fedjük le, és legalább 2 órán át hűtsük a hűtőszekrényben.
- Amikor tálalásra kész, emelje fel a pergamen végeit, és helyezze át a brownie-kat egy vágódeszkára, majd éles késsel vágja négyzetekre, és porolja be kakaóval. A maradékot légmentesen záródó edényben 3 napig tárolja a hűtőszekrényben.
Receptforrás: Irish Cream Brownies | Tasty Kitchen: A Happy Recipe Community!