Fújj be egy 22-x-22-es méretű tepsit tapadásmentes spray-vel, vagy sütőpapírral, és tedd félre.
Egy közepes méretű serpenyőben alacsony hőfokon keverd össze a csokoládét és a vajat. Főzd meg őket, gyakran kevergetve, amíg megolvad és sima nem lesz. Vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni.
Egy nagy tálban keverd össze a kristálycukrot, a barna cukrot, a tojásokat és a vaníliát. Kézi mixerrel keverd simára.
Add hozzá az olvasztott csokoládékeveréket, és addig kevergesd, amíg jól össze nem áll. Add hozzá a kakaóport, az eszpresszóport és a sót, majd keverd azt is össze, amíg össze nem keveredik rendesen.
Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd addig, amíg a brownie-k szélei nagyrészt megdermednek. Kb. 20 percig tart ez.
Vedd ki a brownie-kat a sütőből, és öntsd a tetejére a mályvacukrot. Aztán tedd vissza a sütőbe, és süsd addig, amíg a brownie-k jól át nem sülnek, és a pillecukor is megolvad. Mindez kb. 10 percig tart.
Hagyd a brownie-kat szobahőmérsékletűre hűlni.
Közben készítsd el a karamellás öntetet: Egy kis serpenyőben, közepesen alacsony hőfokon kevergesd össze a csokoládéforgácsot, a mogyoróvajat és a vajat.
Gyakori kavargatás mellett addig főzd, amíg a csokoládé és a vaj felolvad, és a keverék sima nem lesz.
Ekkor vedd le a tűzről, és azonnal keverd bele a kakaós kekszet.
A kihűlt brownie-kra kanalazzuk a karamellt, és egyenletes, vastag rétegben terítsük szét, majd szórjuk meg tengeri sóval. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük fel négyzetekre. (A tisztább szeletek érdekében a brownie-kat szeletelés előtt nagyon hidegre hűtjük).