Brownie recept

Mascarpone kávés Brownie recept

Mascarpone Coffee Brownies receptek

Mascarpone sajtos kávés brownie. Az érzékek csúcsra járatva. 5 lépésben elkészíthető brownie recept.

Hozzávalók:

  • 1 csésze sótlan vaj
  • ⅓ csésze étcsokoládé forgács
  • 1 csésze cukor
  • ½ csésze sötét kakaópor
  • ½ csésze mascarpone sajt, szobahőmérsékleten
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 evőkanál eszpresszópor
  • ½ csésze általános liszt
  • ¼ teáskanál só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, és béleljünk ki egy négyzetalakú tepsit sütőpapírral.
  2. Egy mikrohullámú sütőre alkalmas tálban melegítsük a vajat és a csokoládéforgácsot 15 másodperces időközönként, amíg sima és olvadt nem lesz.
  3. Keverjük bele a cukrot és a kakaóport, majd a mascarpone sajtot, a tojásokat, a vaníliát és az eszpresszóport. Végül szórjunk bele lisztet és a sót.
  4. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és süssük 40-50 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló többnyire tisztán ki nem jön. Süssd valamivel rövidebb ideig, ha a brownie-t krémesebbé tennéd, és tovább, ha tortaszerű brownie-t szeretnél.
  5. Tálaljuk további mascarpone sajtkrémmel a tetején!

 

A receptet képekkel itt találod: mascarpone coffee brownies – The Baking Fairy

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől