Mascarpone sajtos kávés brownie. Az érzékek csúcsra járatva. 5 lépésben elkészíthető brownie recept.
Hozzávalók:
- 1 csésze sótlan vaj
- ⅓ csésze étcsokoládé forgács
- 1 csésze cukor
- ½ csésze sötét kakaópor
- ½ csésze mascarpone sajt, szobahőmérsékleten
- 3 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 evőkanál eszpresszópor
- ½ csésze általános liszt
- ¼ teáskanál só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, és béleljünk ki egy négyzetalakú tepsit sütőpapírral.
- Egy mikrohullámú sütőre alkalmas tálban melegítsük a vajat és a csokoládéforgácsot 15 másodperces időközönként, amíg sima és olvadt nem lesz.
- Keverjük bele a cukrot és a kakaóport, majd a mascarpone sajtot, a tojásokat, a vaníliát és az eszpresszóport. Végül szórjunk bele lisztet és a sót.
- Öntsük a tésztát az előkészített formába, és süssük 40-50 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló többnyire tisztán ki nem jön. Süssd valamivel rövidebb ideig, ha a brownie-t krémesebbé tennéd, és tovább, ha tortaszerű brownie-t szeretnél.
- Tálaljuk további mascarpone sajtkrémmel a tetején!
A receptet képekkel itt találod: mascarpone coffee brownies – The Baking Fairy