Ez a brownie torta olyan, mint a földi mennyország. Csokoládé, banán és mogyoróvaj, mindez egy brownie-ra halmozva. Egy olyan finomság, amit senki sem hagyhat ki.
Hozzávalók:
BROWNIE
- 1 csomag brownie mix
- 1/2 csésze olaj
- 2 tojás
- 1/4 pohár víz
BANÁNTÖLTELÉK
- 235 g krémsajt lágyítva
- 1 banán
- 1/2 csésze porcukor
MOGYORÓVAJAS RÉTEG
2 pkg kis vaníliapuding
3 pohár tej (én egy csészével kevesebbet használok, így a puding keményebb lesz)
1 csésze mogyoróvaj
TETEJE. DÍSZÍTÉS.
- 1 doboz tejszínhab
- 1/2 pohár darált dió (opcionális)
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tepsi alját béleljük ki pergamenpapírral. Süssük a brownie-t az utasítás szerint egy rugós formában vagy egy piteformában. Minél nagyobb a rugós forma, annál vékonyabb lesz a brownie réteg. Ne süssük túl, folyamatosan ellenőrizzük, ha vékony a réteg.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha piteformát használunk, miután kihűlt, fordítsuk a brownie-t egy tányérra, és húzzuk le a sütőpapírt.
- Keverjük össze a megpuhult krémsajtot, majd keverőgéppel keverjük össze. Mehet bele a banán és a porcukrot. Kenjük a kihűlt brownie tetejére, és tegyük a hűtőbe, amíg a banános krémsajt megdermed.
- Keverjük össze a pudingot és a tejet, amíg kezd igazán megszilárdulni, és adjuk hozzá a mogyoróvajat. Ez kerül a banános krémsajtos réteg tetejére. Egyenletesen kenjük el. Tegyük vissza a hűtőbe, amíg a pudingos keverék megdermed.
- Ha a puding megszilárdult, borítsuk be a tortát a hideg tejszínhabbal, és szórjuk meg a tetejét darált mogyoróval.
Receptforrás: Brownie Torte | Just A Pinch Recipes