Brownie recept

Mexikói csokis brownie csicseriborsóval

Mexikói csokis csicseriborsó brownie

Egy cukrász extravagáns brownie receptje. Ezt vallja róla: Cukrászként mindig szívesen kipróbálok új recepteket, mivel a legtöbb ügyfelem és vásárlóm szereti a vegán, nyers és gluténmentes finomságokat. Ez a legjobb BROWNIE, amit valaha készítettem. És vegán. És gluténmentes. És szójamentes. Ó, és csirkepaprikásból készült.

Hozzávalók:

  • 1 csésze étcsokoládéforgács vagy 200 gramm darabokra törve
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • 1 adag eszpresszó vagy 1 evőkanál instant (szemes) kávé 5 evőkanál forró vízzel feloldva
  • 2 csésze főtt és lecsöpögtetett csicseriborsó
  • 250 milliliter mandulatej (vagy bármilyen más tej- és szójamentes tej).
  • 5 evőkanál nyers kakaó vagy normál kakaópor
  • 1,5 csésze frissen őrölt mandula/mandulaliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csésze kókuszcukor
  • 1/2 csésze méz vagy juharszirup
  • 2 evőkanál nyílgyökérpor vagy tápióka/burgonyakeményítő
  • 1/2 teáskanál chipotle-, cayenne- vagy chilipor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Béleljünk ki egy négyzet alakú sütőformát sütőpapírral.
  2. Egy tálban, forró víz fölött olvasszuk fel a csokoládét a kókuszolajjal Kapcsoljuk le a tűzről, és keverjük bele a kávét. A fölolvasztást mikróban is megoldhatjuk. 30 másodperceként megállítva, és megkeverve az alapanyagokat.
  3. Konyhai robotgépben mixeljük össze a többi hozzávalót, és keverjük simára. Csurgassuk bele az olvasztott csokoládét, és ismét keverjük meg.
  4. Öntsük a formába, és süssük 25-30 percig (ne süssük túl!, belül kicsit nedvesnek kell lennie, amikor késsel vagy fémnyársalóval ellenőrizzük).
  5. Hagyjuk kihűlni, vágjuk négyzetekre, és díszítsük szeletelt mandulával.

 

Forrás: Mexican chocolate chickpea brownie Recipe on Food52

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől