Egy cukrász extravagáns brownie receptje. Ezt vallja róla: Cukrászként mindig szívesen kipróbálok új recepteket, mivel a legtöbb ügyfelem és vásárlóm szereti a vegán, nyers és gluténmentes finomságokat. Ez a legjobb BROWNIE, amit valaha készítettem. És vegán. És gluténmentes. És szójamentes. Ó, és csirkepaprikásból készült.
Hozzávalók:
- 1 csésze étcsokoládéforgács vagy 200 gramm darabokra törve
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 1 adag eszpresszó vagy 1 evőkanál instant (szemes) kávé 5 evőkanál forró vízzel feloldva
- 2 csésze főtt és lecsöpögtetett csicseriborsó
- 250 milliliter mandulatej (vagy bármilyen más tej- és szójamentes tej).
- 5 evőkanál nyers kakaó vagy normál kakaópor
- 1,5 csésze frissen őrölt mandula/mandulaliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csésze kókuszcukor
- 1/2 csésze méz vagy juharszirup
- 2 evőkanál nyílgyökérpor vagy tápióka/burgonyakeményítő
- 1/2 teáskanál chipotle-, cayenne- vagy chilipor
- 1 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Béleljünk ki egy négyzet alakú sütőformát sütőpapírral.
- Egy tálban, forró víz fölött olvasszuk fel a csokoládét a kókuszolajjal Kapcsoljuk le a tűzről, és keverjük bele a kávét. A fölolvasztást mikróban is megoldhatjuk. 30 másodperceként megállítva, és megkeverve az alapanyagokat.
- Konyhai robotgépben mixeljük össze a többi hozzávalót, és keverjük simára. Csurgassuk bele az olvasztott csokoládét, és ismét keverjük meg.
- Öntsük a formába, és süssük 25-30 percig (ne süssük túl!, belül kicsit nedvesnek kell lennie, amikor késsel vagy fémnyársalóval ellenőrizzük).
- Hagyjuk kihűlni, vágjuk négyzetekre, és díszítsük szeletelt mandulával.