Brownie recept

Mézeskalács karamellás Brownie szelet

Mézeskalács karamellás Brownie

Igen, a brownie-t, a mézeskalácsot és a karamellt is megeheted. És Együtt még finomabb lesz.

Hozzávalók:

  • 1.5 csésze vaj
  • 2.5 csésze általános liszt
  • 1 és ¼ csésze cukor
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
    340 g egyenként csomagolt lágy karamell, például Kraft
  • ¼ csésze teljes tej
  • 340 g keserédes vagy félédes csokoládé, apróra vágva
  • 3 nagy tojás
  • 1 evőkanál vanília
  • ½ teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál só

Elkészítése:

1. lépés

Vágjunk darabokra 1 csésze vajat. Egy tálban keverjünk össze 2 csésze lisztet, 1/2 csésze cukrot, kukoricakeményítőt és a vajdarabokat. Keverjük addig, amíg a tészta összeáll. Egyenletesen nyomkodjuk szét egy vajazott 23 x 33-as tepsiben/serpenyőben. Süssük 160 fokos normál vagy konvektoros sütőben, amíg a teteje száraznak nem tűnik, és éppen csak kezd barnulni, kb. 25 percig. Hagyjuk aztán teljesen kihűlni.

2. lépés

Közben csomagoljuk ki a karamellt, és tegyük egy mikrohullámú sütőre alkalmas tálba a tejjel együtt. Főzzük a mikrohullámú sütőben teljes teljesítményen (100%) 1 percig. Kevergessük meg a keveréket 30 másodpercenként. Majd főzzük és kevergessük így, amíg megolvad és simává válik, kb. 3 percet vesz igénybe. A karamellás keveréket egyenletesen oszlassuk el a kihűlt tésztán, és hűtsük, amíg megszilárdul, kb. 20 percen át.

3. lépés

Egy nagy tálba, amit egy serpenyő alig forró víz fölé teszünk (a tál alja nem érhet a vízhez), a csokoládét és a maradék 1/2 csésze vajat beletesszük, majd gyakran kevergetjük, amíg megolvad és simává válik. Vegyük el a tálat a víz fölül, és habverővel vagy keverőgéppel közepes sebességen keverjük bele a maradék 3/4 csésze cukrot, a tojásokat és a vaníliát, amíg jól el nem keveredik. Keverjük bele a maradék 1/2 csésze lisztet, a sütőport és a sót, amíg össze nem áll.

4. lépés

Öntsük a csokoládés keveréket a karamellás rétegre, és egy kés vagy spatula segítségével egyenletesen terítsük el, teljesen befedve a karamellt.

5. lépés

Süssük 160 fokos normál vagy konvektoros sütőben, amíg a csokoládé rétegbe szúrt fogpiszkálót tisztán nem szúrjuk ki. Kb 35-40 percig tart a sütési folyamat. Aztán hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk 24 szeletre.

 

Receptinformáció

 

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől