Ezekhez a brownie muffinokhoz muffin sütőformákat használtunk, amelyek megakadályozták, hogy ragadjanak, és segítettek a kupolás tető kialakításában.
Hozzávalók:
- Növényi olajos főzőspray
- 4 rúd sótlan vaj, darabokra vágva
- 225 g cukormentes csokoládé, apróra vágva
- 1 és 3/4 csésze általános liszt
- 1/2 csésze cukrozatlan kakaópor
- 1/2 teáskanál só
- 3 és 3/4 csésze kristálycukor
- 8 nagy tojás
- porcukor (nem kötelező)
- Speciális felszerelés: mini muffinformák és kb. 72 (2,5 x 2,5 centis) viaszos sütőpapír.
Elkészítés:
-
-
- Lépés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljük ki a mini muffinformákat sütőpapírral. Fújjuk be a sütőformákat főzőspray-vel.
- Lépés: Olvasszuk fel a vajat és a csokoládét egy 4 literes, nehéz edényben, mérsékelten alacsony hőfokon, kevergetve, amíg sima nem lesz. Keverjük össze a lisztet, a kakaót és a sót. Vegyük le a lábast a tűzről, és kevergessük bele a kristálycukrot. Adagoljuk hozzá a tojásokat, egyszerre mindig csak egyet, minden egyes hozzáadás után verjük fel habverővel, majd keverjük bele a lisztes keveréket.
- Lépés: Kanalazzuk a tésztát a muffinformákba, töltsük meg a formákat a tetejükig, és süssük a sütő középső részén 25-30 percig, vagy amíg egy közepében szúrt fogpiszkálót kihúzva csak néhány szem morzsa nem marad. Hűtsük 5 percig a formákban, majd fordítsuk a rácsra. Ismételjük meg a folyamatot maradék tésztával.
- Lépés: Kívánság szerint porcukrozzuk. Ha nem az sem baj.
-
Receptinfó: Mini Brownie Cupcakes Recipe | Epicurious