Brownie recept

Mini csokoládé Brownie pekándióval

Mini csokoládé Brownie

Eredetileg a Woman’s Day magazin 1965-ös számában jelent meg ez a mini csokoládés brownie, amelyet ízletes csokoládéval és édes kókusszal dobtak fel.

Hozzávalók:

  • 2 db hűtött, hengerelt pitetészta
  • 3/4 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 6 evőkanál sótlan vaj
  • 1 evőkanál sótlan vaj
  • 120 g cukrozatlan sütőcsokoládé
  • 1 csésze kristálycukor
  • 4 nagy tojás
  • 1.5 teáskanál tiszta vaníliakivonat
  • 1/2 csésze könnyű kukoricaszirup
  • 1/2 csésze csomagolt világos barna cukor
  • 1/4 tk. só
  • 1.5 csésze pekándió
  • 1/2 csésze cukrozott kókuszreszelék
  • 8 tortaforma kivehető aljjal

Elkészítés:

  1. Melegítsük fel a sütőt 175 fokra.
  2. Tegyünk egy tortaformát fejjel lefelé egy papírra, és rajzoljunk egy a formánál 2,5 centivel nagyobb kört. Vágjuk ki.
  3. Tekerjük minden egyes pitehéjat 30 centis köralakúra. A sablont használva vágjunk 4 kört minden kéregből, szükség szerint hűtsük le és tekerjük újra a maradékot.
  4. Illesszük a köröket a tortaformák aljára és oldalára. Vágjuk le a túlnyúló tésztát, és helyezzük a formákat egy sütőlapra. Villával szúrjuk meg a tortalapok alját, és süssük őket, amíg éppen csak átsülnek. 10-12 percig.
  5. Közben egy közepes tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport. Vágjunk 6 evőkanál vajat apró darabokra, és tegyük egy mikrohullámú sütőre alkalmas tálba. Adagoljuk hozzá a csokoládét, és 1 percig magas fokozaton mikrózzuk, majd keverjük össze. Ismételjük ezt 30 másodpercenként, amíg megolvad és sima lesz. Hagyd Hűlni 5 percig.
  6. Egy nagy tálban elektromos keverőgéppel verjük föl a cukrot, a 2 tojást és 1 teáskanál vaníliát magas fokozaton, amíg halvány nem lesz, kb. 3 percig. Keverjük bele a csokoládékeveréket. Csökkentsük a sebességet közepesre, és adjuk hozzá a lisztkeveréket, és keverjük össze. Osszuk el a keveréket a tortaformák között.
  7. Egy közepes méretű, mikrohullámú sütőre alkalmas tálban olvasszuk meg a maradék evőkanál vajat. Keverjük bele a kukoricaszirupot, a barna cukrot, a sót, a maradék 2 tojást és 1/2 teáskanál vaníliát. Keverjük bele a pekándiót és a kókuszt.
  8. Kanalazzuk a keveréket a brownie tésztára, és süssük, amíg a brownie megsül, és a pekándiós töltelék éppen csak megdermed, 25-30 percig.
  9. Hagyjuk a tortákat 10 percig hűlni, majd vegyük ki a formából, és tegyük át egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.

Receptinfó: Mini German Chocolate Brownie Pecan Tarts Recipe (delish.com)

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől