Eredetileg a Woman’s Day magazin 1965-ös számában jelent meg ez a mini csokoládés brownie, amelyet ízletes csokoládéval és édes kókusszal dobtak fel.
Hozzávalók:
- 2 db hűtött, hengerelt pitetészta
- 3/4 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 6 evőkanál sótlan vaj
- 1 evőkanál sótlan vaj
- 120 g cukrozatlan sütőcsokoládé
- 1 csésze kristálycukor
- 4 nagy tojás
- 1.5 teáskanál tiszta vaníliakivonat
- 1/2 csésze könnyű kukoricaszirup
- 1/2 csésze csomagolt világos barna cukor
- 1/4 tk. só
- 1.5 csésze pekándió
- 1/2 csésze cukrozott kókuszreszelék
- 8 tortaforma kivehető aljjal
Elkészítés:
- Melegítsük fel a sütőt 175 fokra.
- Tegyünk egy tortaformát fejjel lefelé egy papírra, és rajzoljunk egy a formánál 2,5 centivel nagyobb kört. Vágjuk ki.
- Tekerjük minden egyes pitehéjat 30 centis köralakúra. A sablont használva vágjunk 4 kört minden kéregből, szükség szerint hűtsük le és tekerjük újra a maradékot.
- Illesszük a köröket a tortaformák aljára és oldalára. Vágjuk le a túlnyúló tésztát, és helyezzük a formákat egy sütőlapra. Villával szúrjuk meg a tortalapok alját, és süssük őket, amíg éppen csak átsülnek. 10-12 percig.
- Közben egy közepes tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport. Vágjunk 6 evőkanál vajat apró darabokra, és tegyük egy mikrohullámú sütőre alkalmas tálba. Adagoljuk hozzá a csokoládét, és 1 percig magas fokozaton mikrózzuk, majd keverjük össze. Ismételjük ezt 30 másodpercenként, amíg megolvad és sima lesz. Hagyd Hűlni 5 percig.
- Egy nagy tálban elektromos keverőgéppel verjük föl a cukrot, a 2 tojást és 1 teáskanál vaníliát magas fokozaton, amíg halvány nem lesz, kb. 3 percig. Keverjük bele a csokoládékeveréket. Csökkentsük a sebességet közepesre, és adjuk hozzá a lisztkeveréket, és keverjük össze. Osszuk el a keveréket a tortaformák között.
- Egy közepes méretű, mikrohullámú sütőre alkalmas tálban olvasszuk meg a maradék evőkanál vajat. Keverjük bele a kukoricaszirupot, a barna cukrot, a sót, a maradék 2 tojást és 1/2 teáskanál vaníliát. Keverjük bele a pekándiót és a kókuszt.
- Kanalazzuk a keveréket a brownie tésztára, és süssük, amíg a brownie megsül, és a pekándiós töltelék éppen csak megdermed, 25-30 percig.
- Hagyjuk a tortákat 10 percig hűlni, majd vegyük ki a formából, és tegyük át egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.