Brownie recept

Meggyőző Mokka Brownie recept

Mokka Brownie recept

Hozzávalók

  • Nem tapadó növényi olaj spray
  • 250 g keserű (nem cukrozatlan) vagy félédes csokoládé, apróra vágva
  • 1.5 rúd sótlan vaj
  • 2 csésze cukor
  • 6 nagy tojás
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1/2 csésze univerzális liszt
  • 1/3 csésze cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál instant eszpresszópor
  • 1/ 2 teáskanál só
  • 1/4 csésze tejföl
  • 3/4 csésze darált dió
  • Porcukor

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Permetezzük be a 33x23x5 centis fém sütőformát tapadásmentes spray-vel. Béleljük ki viaszpapírral úgy, hogy a forma mindkét oldalára kiterjedjen. Fújjuk be a papírt. Kevergessük és főzzük a csokoládét és a vajat egy kis serpenyőben alacsony hőfokon, amíg megolvad. Majd hűtsük langyosra.

2. lépés

Verjünk fel 2 csésze cukrot, tojást és vaníliát egy közepes tálban addig, amíg bolyhos nem lesz. Kb 5 perc elektromos habverővel. Adagoljuk hozzá a csokoládé keveréket; és csak addig verjük, amíg össze nem áll. Szórjuk hozzá a lisztet és a soron következő 3 összetevőt; csak addig verjük, amíg össze nem keveredik. Keverjük hozzá a tejfölt és a diót.

3. lépés

Tegyük át a tésztát a serpenyőbe. Addig sütjük, amíg a közepébe helyezett teszter ki nem jön nedves morzsával, kb 29 perc múlva. Tegyük át a serpenyőt az állványra; majd hűtsük le. Négyzetekre vágjuk. Végül a tetejét porcukorral díszítjük.

Receptinformáció

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől