Brownie recept

Egyedülálló mokkás brownie recept

mokkás brownie recept

Ezek a szuper egyedülálló mokkás brownie-k szokatlanul finom textúrájúak, és mély csokoládéízükben egy csipetnyi kávé is felfedezhető.

Hozzávalók:

  • 120 g cukrozatlan csokoládé
  • 1/2 evőkanál sótlan vaj
  • 1 csésze kristálycukor
  • 2 teáskanál instant eszpresszópor
  • 2 nagy tojás, felverve
  • 4 csésze tej
  • 2 teáskanál sötét rum vagy vaníliakivonat
  • 1/2 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 22 centis négyzet alakú sütőformát.
  2. Tegyük a csokoládét és a vajat egy közepes, nehéz aljú serpenyőben a tűzhelyre nagyon alacsony hőfokra, és fakanállal keverjük, amíg megolvad.
  3. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a cukrot és az eszpresszóport. Amikor a keverék már majdnem szobahőmérsékletű, keverjük bele a tojásokat, amíg össze nem áll. Keverjük bele a tejet és a rumot.
  4. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Adagoljuk hozzá a mártásos edényhez, és keverjük össze, amíg éppen csak be nem dolgozzuk.
  5. A tésztát egy spatula segítségével kaparjuk az előkészített tepsibe, és simítsuk el a szélekig.
  6. Süssük 25-30 percig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz.
  7. Hűtsük ki teljesen a tepsiben egy rácson. Majd vágjuk kilenc négyzetre.
  8. Egyenként csomagoljuk be viaszpapírba, vagy tegyük szorosan lezárt edénybe.

Receptinformáció

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől