Ezek a szuper egyedülálló mokkás brownie-k szokatlanul finom textúrájúak, és mély csokoládéízükben egy csipetnyi kávé is felfedezhető.
Hozzávalók:
- 120 g cukrozatlan csokoládé
- 1/2 evőkanál sótlan vaj
- 1 csésze kristálycukor
- 2 teáskanál instant eszpresszópor
- 2 nagy tojás, felverve
- 4 csésze tej
- 2 teáskanál sötét rum vagy vaníliakivonat
- 1/2 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 22 centis négyzet alakú sütőformát.
- Tegyük a csokoládét és a vajat egy közepes, nehéz aljú serpenyőben a tűzhelyre nagyon alacsony hőfokra, és fakanállal keverjük, amíg megolvad.
- Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a cukrot és az eszpresszóport. Amikor a keverék már majdnem szobahőmérsékletű, keverjük bele a tojásokat, amíg össze nem áll. Keverjük bele a tejet és a rumot.
- Egy külön tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Adagoljuk hozzá a mártásos edényhez, és keverjük össze, amíg éppen csak be nem dolgozzuk.
- A tésztát egy spatula segítségével kaparjuk az előkészített tepsibe, és simítsuk el a szélekig.
- Süssük 25-30 percig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz.
- Hűtsük ki teljesen a tepsiben egy rácson. Majd vágjuk kilenc négyzetre.
- Egyenként csomagoljuk be viaszpapírba, vagy tegyük szorosan lezárt edénybe.