Narancsos csokis brownie recept a BBC GoodFood jóvoltából.
Hozzávalók:
- 200 g vaj, apróra vágva
- 200 g étcsokoládé, durvára vágva
- 1 nagy narancs héja
- 4 nagy tojás
- 350 g porcukor
- 100 g sima liszt
- 50 g kakaópor
- 100g narancsos étcsokoládé, apróra vágva
Elkészítés:
- LÉPÉS
Melegítsük fel a sütőt 180C/160C-ra, és béleljünk ki egy 24 x 20 cm-es brownieformát sütőpapírral. Tegyük a vajat, az étcsokoládét és a narancshéjat egy tapadásmentes serpenyőbe, és nagyon óvatosan, kis lángon, időnként megkeverve olvasszuk simára – ügyeljünk arra, hogy ne melegítsük túl. Hűtsük le. - LÉPÉS
A tojásokat és a cukrot elektromos habverővel addig verjük fel, amíg a keverék halvány nem lesz, térfogata megduplázódik, és a habverő felemelésekor nyomot hagy. Óvatosan keverjük a kihűlt csokoládékeverékhez. Szitáljuk át a lisztet és a kakaót, keverjük bele, majd adjuk hozzá a narancsos csokoládét. - LÉPÉS
Öntsük a kibélelt formába, és süssük 35-40 percig. Hűtsük ki a formában, majd vágjuk fel négyzetekre.
Receptinformáció: Chocolate orange brownies recipe | BBC Good Food