Brownie recept

Narancsos csokis brownie

Narancsos csokis brownie

Narancsos csokis brownie recept a BBC GoodFood jóvoltából.

Hozzávalók:

  • 200 g vaj, apróra vágva
  • 200 g étcsokoládé, durvára vágva
  • 1 nagy narancs héja
  • 4 nagy tojás
  • 350 g porcukor
  • 100 g sima liszt
  • 50 g kakaópor
  • 100g narancsos étcsokoládé, apróra vágva

Elkészítés:

  1. LÉPÉS
    Melegítsük fel a sütőt 180C/160C-ra, és béleljünk ki egy 24 x 20 cm-es brownieformát sütőpapírral. Tegyük a vajat, az étcsokoládét és a narancshéjat egy tapadásmentes serpenyőbe, és nagyon óvatosan, kis lángon, időnként megkeverve olvasszuk simára – ügyeljünk arra, hogy ne melegítsük túl. Hűtsük le.
  2. LÉPÉS
    A tojásokat és a cukrot elektromos habverővel addig verjük fel, amíg a keverék halvány nem lesz, térfogata megduplázódik, és a habverő felemelésekor nyomot hagy. Óvatosan keverjük a kihűlt csokoládékeverékhez. Szitáljuk át a lisztet és a kakaót, keverjük bele, majd adjuk hozzá a narancsos csokoládét.
  3. LÉPÉS
    Öntsük a kibélelt formába, és süssük 35-40 percig. Hűtsük ki a formában, majd vágjuk fel négyzetekre.

 

Receptinformáció: Chocolate orange brownies recipe | BBC Good Food

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől