Brownie recept

Narancsos karamellel meglocsolt Narancsos brownie

Narancsos karamellel meglocsolt narancsos brownie

Narancsos krémes  brownie-k, édes narancsos karamellával a tetején.

Hozzávalók:

    • 1 evőkanál (93 gramm) sótlan vaj
    • 1 csésze (200 gramm) cukor
    • ¾ ​​csésze ( 93 gramm) cukrozatlan kakaópor
    • Nagy csipetnyi konyhasó
    • ½ teáskanál tiszta vanília kivonat
    • 2 nagy tojás
    • ½ csésze (65 gramm) liszt
    • 2 narancs, alaposan megmosva héjában
    • ½ csésze (100 gramm) cukor
    • 2 narancs, levében (100 ml)
    • ¾ ​​csésze (175 ml) tejszín

Elkészítés:

      1. Melegítsük elő a sütőt 162C fokra, a rácsot a sütő alsó harmadába állítva.
      2. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és kenjük ki vajjal. Ügyeljünk rá, hogy a 4 oldalból 2-nél maradjon némi túlnyúlás. Ha ki akarjuk venni majd a tepsiből.
      3. Egy hőálló tálba tegyük bele a vajat, a cukrot, a kakaót és a sót, majd helyezzük egy kis lábas fölé, amely félig tele van forró vízzel. Hagyjuk, hogy a vaj megolvadjon, néhány percenként megkeverjük, hogy minden hozzávaló összeolvadjon. Ezt úgy is megtehetjük, hogy a mikróban melegítjük és 30 másodpercenként kivesszük megkavargatni. Ha a vaj teljesen elolvadt, vegyük le a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.
      4. Keverjük a vaníliát a csokoládéba. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük meg. A tésztának sűrűnek és fényesnek kell lennie.
      5. Szórjuk rá a lisztet, és alaposan keverjük össze. Nem szabad, hogy fehér csíkok legyenek, és mindenképpen kaparjuk le az alját, hogy mindent jól beépítsünk. Keverjük bele a narancshéjat.
      6. Öntsük a brownie-keveréket az előkészített sütőformába, vigyázva, hogy a pergamenpapír ne csússzon le az oldaláról. Egy kanál segítségével oszlassuk el a keveréket a sarkokba, majd a pultra dobva könnyedén koppintsunk rá párszor a tepsire, hogy segítsük a folyamatot.
      7. Süssük 20-25 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló kissé nedves nem lesz. Ha tisztán jön ki, akkor túl sokáig sült.
      8. Hagyjuk teljesen kihűlni.A Narancsos karamell:
      9. Öntsük a cukrot és a gyümölcslevet egy kis serpenyőbe, és tegyük közepesen magas hőfokra. Forraljuk fel, gyakran kevergetve, amíg a keverék szép borostyánszínű és buborékos nem lesz. Vigyázzunk, nehogy megperzselődjön. Vegyük le a tűzről.
      10. Óvatosan csorgassuk a tejszínt a keverékhez (buborékos lesz és esetleg fröcskölni fog).
      11. Aztán visszatesszük a tűzhelyre, és közepes lángon, simára keverjük.
      12. Ezután Emeljük a hőfokot közepesen magasra, és hagyjuk forrni, időnként megkeverve, amíg a karamell vékony rétegben bevonja a kanál hátulját. A karamell hűlés közben besűrűsödik. Csepegtessük a brownie-kra.

Receptinfó: Orange Brownies Drizzled with Orange Caramel – Honest Cooking

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől