Brownie és Nutella. Szenzációs párosítás. Ha akárcsak egyiknek is rajongója vagy, készítsd el a receptet.
Hozzávalók:
- 3/4 csésze univerzális liszt
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál só
- 3/4 csésze mogyoró
- 1/2 csésze sózatlan vaj
- 55 gramm cukrozatlan csokoládé, finomra vágva
- 1/4 csésze Nutella
- 2/3 csésze cukor
- 2 nagy tojás, enyhén felvert
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1/2 evőkanál mogyorólikőr. Opció.
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Bélelj ki egy négyzet alakú serpenyőt fóliával. Hagyd a fölös fóliát kilógni a serpenyő két oldalára. Zsírozd ki a és tedd félre. A lisztet, a sütőport és a sót egy kis tálban összekeverjük.
- A mogyorót a sütőben illatosra pirítjuk. Azonnal tedd őket félre, s hagyd hűlni 10 -15 percig.
- A mogyorót erőteljesen dörzsöld át törölközővel, hogy eltávolítsd a héját. Néhány héj továbbra is a dióhoz tapad, ami rendben van. Vágd fel durvára, és tedd félre.
- Tölts meg a edényt kb 2,5 centiig vízzel, és forrald fel közepes lángon. Keverd össze a vajat, a csokoládét és a Nutellát egy másik edényben, és tedd föl főni. Időnként kevergesd meg a keveréket, amíg teljesen fel nem olvad. Tedd félre kicsit hűlni.
- Egy nagy tálban keverd össze a cukrot és a tojást. Fakanállal keverd hozzá a csokoládékeveréket és a vaníliát, majd keverd hozzá a lisztes keveréket is. Pakold hozzá az apróra vágott mogyorót.
- Öntsd a masszát az előkészített serpenyőbe. Süsd 16 -35 percig, vagy amíg be nem áll. A serpenyőben egy rácson teljesen kihűtjük. A fóliánál fogva emeld ki a browniet és vágd fel 16 négyzetdarabra.