Brownie recept

Szenzációs Nutella Brownie igazi ínyenceknek

Nutella Brownies

Brownie és Nutella. Szenzációs párosítás. Ha akárcsak egyiknek is rajongója vagy, készítsd el a receptet.

Hozzávalók:

  • 3/4 csésze univerzális liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 3/4 csésze mogyoró
  • 1/2 csésze sózatlan vaj
  • 55 gramm cukrozatlan csokoládé, finomra vágva
  • 1/4 csésze Nutella
  • 2/3 csésze cukor
  • 2 nagy tojás, enyhén felvert
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1/2 evőkanál mogyorólikőr. Opció.

Elkészítés:

 

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Bélelj ki egy négyzet alakú serpenyőt fóliával. Hagyd a fölös fóliát kilógni a serpenyő két oldalára. Zsírozd ki a és tedd félre. A lisztet, a sütőport és a sót egy kis tálban összekeverjük.
  2. A mogyorót a sütőben illatosra pirítjuk. Azonnal tedd őket félre, s hagyd hűlni 10 -15 percig.
  3. A mogyorót erőteljesen dörzsöld át törölközővel, hogy eltávolítsd a héját. Néhány héj továbbra is a dióhoz tapad, ami rendben van. Vágd fel durvára, és tedd félre.
  4. Tölts meg a edényt kb 2,5 centiig vízzel, és forrald fel közepes lángon. Keverd össze a vajat, a csokoládét és a Nutellát egy másik edényben, és tedd föl főni. Időnként kevergesd meg a keveréket, amíg teljesen fel nem olvad. Tedd félre kicsit hűlni.
  5. Egy nagy tálban keverd össze a cukrot és a tojást. Fakanállal keverd hozzá a csokoládékeveréket és a vaníliát, majd keverd hozzá a lisztes keveréket is. Pakold hozzá az apróra vágott mogyorót.
  6. Öntsd a masszát az előkészített serpenyőbe. Süsd 16 -35 percig, vagy amíg be nem áll. A serpenyőben egy rácson teljesen kihűtjük. A fóliánál fogva emeld ki a browniet és vágd fel 16 négyzetdarabra.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől