Brownie recept

Lenyűgöző Nutella Brownie recept

Nutella Brownies

Hozzávalók:

    • 1 csésze (2 rúd) vaj
    • 2 és 1/4 csésze cukor
    • 1/2 csésze Nutella
    • 4 nagy tojás
    • 1  és 1/4 csésze kakaópor
    • 1 teáskanál só
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 1 teáskanál eszpresszópor, opcionális
    • 1 evőkanál vanília kivonat
    • 1 és 1/2 csésze általános liszt
    • 285 g tejcsokoládé sütőolvadék (vagy csokoládéforgács)

 

Elkészítés:

 

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 23×33 cm-es tepsit.
  2. Kis serpenyőben alacsony hőfokon olvasszuk fel teljesen a vajat. Keverjük bele a cukrot, és állandóan kevergetve főzzük 1-2 percig. Ne hagyjuk, hogy a cukros keverék felforrjon.
  3. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a Nutellát, amíg jól össze nem keveredik.
  4. Öntsük a vajas keveréket egy nagy tálba vagy botmixerbe, keverjük bele a kakaóport, a tojásokat, a sót, a sütőport, az eszpresszóport és a vaníliakivonatot. Addig keverjük, amíg jól össze nem áll.
  5. Aztán keverje bele a lisztet és a csokoládéforgácsot, amíg éppen csak össze nem keveredik.
  6. Osszuk szét az előkészített tepsiben (a tészta nagyon sűrű és ragadós lesz), és süssük kb. 30-35 percig, amíg egy próbadarab nagyrészt tisztán ki nem jön. A széleknek meg kell szilárdulniuk, a közepének pedig még mindig kissé nedvesnek, de nem nyersnek kell lennie.
  7. Szeletelés és tálalás előtt hűtsük egy rácson. Szorosan lefedve 3-5 napig tárolható.

ÖSSZetevők innen.

Recept innen származik.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől