285 g tejcsokoládé sütőolvadék (vagy csokoládéforgács)
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 23×33 cm-es tepsit.
Kis serpenyőben alacsony hőfokon olvasszuk fel teljesen a vajat. Keverjük bele a cukrot, és állandóan kevergetve főzzük 1-2 percig. Ne hagyjuk, hogy a cukros keverék felforrjon.
Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a Nutellát, amíg jól össze nem keveredik.
Öntsük a vajas keveréket egy nagy tálba vagy botmixerbe, keverjük bele a kakaóport, a tojásokat, a sót, a sütőport, az eszpresszóport és a vaníliakivonatot. Addig keverjük, amíg jól össze nem áll.
Aztán keverje bele a lisztet és a csokoládéforgácsot, amíg éppen csak össze nem keveredik.
Osszuk szét az előkészített tepsiben (a tészta nagyon sűrű és ragadós lesz), és süssük kb. 30-35 percig, amíg egy próbadarab nagyrészt tisztán ki nem jön. A széleknek meg kell szilárdulniuk, a közepének pedig még mindig kissé nedvesnek, de nem nyersnek kell lennie.
Szeletelés és tálalás előtt hűtsük egy rácson. Szorosan lefedve 3-5 napig tárolható.