Brownie recept

Nutella és Brownie tökélyrecept

Nutella és Brownie

Nutella és brownie. Külön Külön is csodásak. Hát még közösen. Ebben a receptben kiteljesedhet a csoda, amit nyújthatnak.

Hozzávalók:

  • 1 csésze sótlan vaj, olvasztott és lehűtve
  • 1 ¼ csésze barna cukor, csomagolva
  • 1 ¼ csésze Nutella
  • 2 tojás + 1 tojássárgája, szobahőmérséklet
  • 1 ½ teáskanál vanília kivonat
  • 2 ½ csésze univerzális liszt
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
    • ½ teáskanál sütőpor
    • ½ teáskanál só
    • Nutella, öntethez/forgatáshoz, opcionális

 

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Készítsünk elő egy 23×23-as sütőformát, amelyet kibélelünk sütőpapírral. Tegyük félre.
  2. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a kukoricakeményítőt, a sütőport és a sót. Tegyük félre.
  3. Egy másik tálban keverjük össze az olvasztott vajat és a barna cukrot. Adjunk hozzá 1 és ¼ csésze Nutellát, és keverjük jól össze.
  4. Egyszerre adjuk hozzá a tojásokat és a tojássárgáját, minden egyes hozzáadás után keverjük össze. Tegyük bele a vaníliakivonatot.
  5. Adagoljuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókhoz, és keverje, amíg jól össze nem keveredik.
  6. Egy külön, közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet, a kukoricakeményítőt, a sütőport és a sót. Öntsük az előkészített sütőformába.
  7. Tegyünk a tésztára pöttyöket a Nutellából, és egy nyárs vagy fogpiszkáló segítségével forgassuk meg.
  8. Süssük 35 percig, vagy amíg a fogpiszkálóból kevés morzsa jön ki, de maga a tészta száraz.
  9. Szeletelés előtt hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.

Receptinfó

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől