Nutella brownie keserédes csokoládéforgácsokkal és mogyoróval megszórva.
Hozzávalók:
-
- ⅓ csésze vaj
- ¾ csésze cukor
- 2 evőkanál víz
- ¾ csésze Nutella
- 2 egész tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- ¾ csésze liszt
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- ½ teáskanál só
- 1 csésze keserédes csokoládéforgács
- ⅓ csésze mogyoró
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Kenjünk Ki vajjal egy 23 x 23- as tepsit.
2. Egy serpenyőben közepes lángon, gyakori keverés mellett olvasszuk fel a vajat, a cukrot és a vizet. Amikor a keverék éppen csak forrni kezd, vegyük le a tűzről. Keverjük bele a Nutellát. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, minden egyes hozzáadás után jól felverve. Keverjük bele a vaníliát. Keverjük bele a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Szórjuk bele a csokoládéforgácsot. Öntsük az egészet az előkészített sütőformába.
3. Aprítsuk fel a mogyorót, és szórjuk a tésztára. Süssük 30-35 percig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz. Ne süssük túl. Szeletelés és tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Receptinformáció