Brownie recept

Nutellás Brownie gyümölcspizza recept

Nutellás Brownie gyümölcspizza

Csokoládés brownie pizza. Nutella krémsajtos mártással. És csokoládé csorgatással a tetején. Mindezt fölturbózva eper és áfonyadarabokkal.

Hozzávalók:

A brownie-hoz:

▢1 csésze olvasztott vaj
▢2 és fél csésze kristálycukor
▢1 evőkanál vanília
▢4 tojás
▢1,5 csésze általános liszt
▢1 csésze cukrozatlan kakaópor
▢1/2 teáskanál só

A “mártáshoz”: 

▢ 500 g csokoládés krémsajt vagy sima krémsajt, és csak adjunk hozzá cukrot, ha szükséges, hogy édesítsük.
▢1 csésze Nutella

A mázhoz:

▢1/2 csésze víz
▢1 teáskanál kukoricakeményítő
▢1 evőkanál kristálycukor
▢1 evőkanál eperdzsem

Összeállítás: Az összeállítást a következő módon végezzük el:

▢ Körülbelül ½ csésze szeletelt eper.
▢ Kb. ½ csésze áfonya
▢ Kb. 1 csésze málna
▢1/2 csésze apróra vágott csokoládé vagy csokidarabkák
▢1-2 evőkanál tej

Elkészítés:

A brownie réteg:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és zsírozzunk ki egy pizzasütőt vagy béleljük ki sütőpapírral.
  2. Egy nagy keverőtálban keverjük össze a vajat és a cukrot habverővel, amíg sima lesz, 1-2 percig. Adjuk hozzá a vaníliát és a tojásokat, és keverjük simára.
  3. Adjuk hozzá a lisztet, a kakaóport és a sót, és keverjük simára (a tészta kissé sűrű lesz).
  4. Egy vékony réteg brownie tésztát kenjünk a serpenyő aljára (kissé tágulni fog). Körülbelül 1,25 centi vastag brownie tésztának kell lennie a serpenyőn. A maradék tésztát kenjük egy 20×20-as serpenyőbe, és süssük ki mellé.
  5. Süssük 15-20 percig, amíg meg nem szilárdul. Majd hűtsük ki teljesen (előre elkészíthető és lefagyasztható).

A “mártás”:

  1. Elektromos keverővel verjük simára a krémsajtot és a Nutellát.

A mázhoz:

  1. Egy kis edényben keverjük össze a vizet, a kukoricakeményítőt és a cukrot habverővel.
  2. Közepes lángon, habverővel addig melegítjük, amíg a cukor és a kukoricakeményítő feloldódik.
  3. Keverjük bele a lekvárt, és folytassuk a főzést és a habverést, amíg besűrűsödik. Tegyük félre, hogy szobahőmérsékletűre, hogy hűljön.

Az összeállítás:

  1. Kenjük a “mártást” a brownie rétegre. Rétegezzük eperrel, málnával és áfonyával. Kenjük be a bogyókat a mázzal.
  2. Olvasszuk fel a csokoládét és a tejet egy kis lábasban alacsony hőfokon. Csepegtessük rá a kész pizzára.
  3. Tároljuk hűtőszekrényben, fedetlenül, akár néhány órán át. Ha ennél hosszabb ideig szeretnénk tárolni fagyasszuk le a tésztát (ha szeretnénk, a mártással együtt), majd tálalás előtt olvasszuk ki és tegyük rá a tetejét.

Receptinformáció: Nutella Brownie Fruit Pizza – The Recipe Rebel

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől