Csokoládés brownie pizza. Nutella krémsajtos mártással. És csokoládé csorgatással a tetején. Mindezt fölturbózva eper és áfonyadarabokkal.
Hozzávalók:
A brownie-hoz:
▢1 csésze olvasztott vaj
▢2 és fél csésze kristálycukor
▢1 evőkanál vanília
▢4 tojás
▢1,5 csésze általános liszt
▢1 csésze cukrozatlan kakaópor
▢1/2 teáskanál só
A “mártáshoz”:
▢ 500 g csokoládés krémsajt vagy sima krémsajt, és csak adjunk hozzá cukrot, ha szükséges, hogy édesítsük.
▢1 csésze Nutella
A mázhoz:
▢1/2 csésze víz
▢1 teáskanál kukoricakeményítő
▢1 evőkanál kristálycukor
▢1 evőkanál eperdzsem
Összeállítás: Az összeállítást a következő módon végezzük el:
▢ Körülbelül ½ csésze szeletelt eper.
▢ Kb. ½ csésze áfonya
▢ Kb. 1 csésze málna
▢1/2 csésze apróra vágott csokoládé vagy csokidarabkák
▢1-2 evőkanál tej
Elkészítés:
A brownie réteg:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és zsírozzunk ki egy pizzasütőt vagy béleljük ki sütőpapírral.
- Egy nagy keverőtálban keverjük össze a vajat és a cukrot habverővel, amíg sima lesz, 1-2 percig. Adjuk hozzá a vaníliát és a tojásokat, és keverjük simára.
- Adjuk hozzá a lisztet, a kakaóport és a sót, és keverjük simára (a tészta kissé sűrű lesz).
- Egy vékony réteg brownie tésztát kenjünk a serpenyő aljára (kissé tágulni fog). Körülbelül 1,25 centi vastag brownie tésztának kell lennie a serpenyőn. A maradék tésztát kenjük egy 20×20-as serpenyőbe, és süssük ki mellé.
- Süssük 15-20 percig, amíg meg nem szilárdul. Majd hűtsük ki teljesen (előre elkészíthető és lefagyasztható).
A “mártás”:
- Elektromos keverővel verjük simára a krémsajtot és a Nutellát.