1/2 csésze sótlan vaj ; megolvasztva, kissé lehűtve
Elkészítés:
A rácsot középső pozícióba állítva melegítse elő a sütőt 160 fokra. Egy 20 cm-es négyzet alakú tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy a papír két szemközti oldalra is kiterjedjen. A másik két oldalt vajazzuk ki.
Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sót. Tegyük félre.
Egy másik tálban elektromos keverővel verjük simára a tojásokat, a Nutellát, a barna cukrot és a vaníliakivonatot, körülbelül 2 percig. A keverőgépet alacsony sebességen tartva adjuk hozzá a lisztes keveréket, felváltva az olvasztott vajjal.
Kaparjuk a tésztát a tortaformába. Süssük addig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkálóból csak néhány morzsa jön ki (nem teljesen tiszta), 35-40 percig.
Hűtsük a formában kb. 2 órán át. Vegyük ki a formából, és vágjuk négyzetekre.