Hozzávalók:
- 1 csésze szobahőmérsékletű vaj
- 1 csésze cukor
- 1 csésze barna cukor
- 2 teáskanál vanília esszencia
- 4 tojás
- 1 csésze liszt
- 3/4 csésze kakaó
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1 csésze Nutella
- 1/2 csésze félédes csokoládédarabkák
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 160 fokra, és zsírozzunk ki egy 23×33-as tepsit.
- Közepes tálban szitáljuk össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót, majd tegyük félre.
- Egy nagy tálban krémezzük fel a vajat, mindkét cukrot és a vanília esszenciát.
- Adjuk hozzá egyesével a tojásokat.
- Adjuk a tojásos keveréket a száraz hozzávalókhoz, és óvatosan keverjük össze.
- Melegítsük a Nutella üveget a mikróban körülbelül 20-30 másodpercig, csak addig, amíg folyós állagú lesz, és könnyen ki tudjuk önteni.
- Keverjük bele a Nutellát és a csokoládéforgácsot a tésztába, és süssük 25-30 percig.
- Végül Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk 10-15 percig hűlni.
Receptforrás: Foodista | Recipes, Cooking Tips, and Food News | Nutella Brownie