Sűrű brownie, amelynek a teteje ropogós, repedezett, a közepe karamellás – szuper puha és könnyen készíthető.
Hozzávalók:
- 1 és ¼ csésze Nutella vagy mogyorókrém
- 2 tojás
- ½ csésze sima liszt
- ¼ teáskanál só
- ⅓ csésze apróra vágott mogyoró (opcionális).
Elkészítés:
1. lépés.
Melegítsük elő a sütőt 180°C fokra. Egy 20×20-as sütőformát enyhén permetezzünk be tapadásmentes spray-vel vagy használjunk olvasztott vajat.
2. lépés.
Egy tálban verjük fel a tojásokat, majd keverjük őket össze. Öntsük rá a Nutellát vagy a mogyorókrémet, és keverjük simára. Adagoljuk hozzá a lisztet, a mogyorót (opcionálisan) és a sót, majd kavargassuk alaposan össze, szükség szerint a tál oldalát is lekaparva.
3. lépés.
Öntsük az egész masszát az előkészített tálba; egy spatulával simítsuk el a felületet. Süssük a brownie-kat 25-30 percig. Aztán hagyjuk kihűlni, majd vágjuk 9 darabra. Végül tálaljuk.
Receptinfó: Nutella brownies – Food Pocket Guide (thefoodpocketguide.com)