Brownie recept

Olívaolaj és pisztácia brownie recept

Olívaolaj és pisztácia brownie receptek

 

Fudgy Olive Oil & Pistachio Brownies Recipe

 

Olive Oil & Pistachio Brownies RecipeOlive Oil & Pistachio Brownies with Cacao Nibs and Sea Salt

Olive Oil & Pistachio Brownies - Before Baking

Olívaolaj és pisztácia brownie

Főzési idő: 17 perc

Teljes idő: 2 óra

Ez a vacak, tejmentes brownie recept vaj helyett olívaolajjal (!!) készült, csokoládészeletekkel, kakaódarabokkal és fényes csokoládéval kirakva. zöld pisztácia, és megszórjuk tengeri sóval.

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze univerzális liszt
  • 1/3 csésze sötét vagy holland profi aprított kakaópor, szitált
  • 1/4 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál instant eszpresszó por
  • 1/4 teáskanál finom tengeri só
  • 1/3 csésze extra szűz olívaolaj
  • 5 uncia étcsokoládé vagy keserédes csokoládé (46-46%), finomra vágott
  • 1 csésze kristálycukor
  • 2 nagy tojás, szobahőmérsékletű
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/3 csésze félédes csokidarabok vagy csokoládédarabok
  •  1/3 csésze héjas pisztácia, durvára vágva
  • 1 evőkanál kakaórágcs , opcionális, feltéthez
  • pehely tengeri só, öntethez

Készítsd el:

  1. Melegítsd elő a sütőt. Béleljünk ki egy 20 × 20-as tepsit sütőpapírral.
  2. Keverd össze vagy szitálja össze a lisztet, kakaóport, sütőport, eszpresszóport és só.
  3. Keverd össze az olívaolajat és az apróra vágott csokoládét egy serpenyőben. Lassú tűzön addig kevergesd, amíg a csokoládé majdnem el nem olvad.
  4. Vegyük le a tűzről, és óvatosan keverjük tovább, amíg sima nem lesz; a serpenyőből származó maradék hőnek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy az utolsó néhány csokoládé megolvadjon.
  5. Keverjük bele a kristálycukrot. Jól dolgozzuk be. A tészta enyhén szemcsés és pasztaszerű lesz.
  6. Habverővel verjük fel a tojásokat, egyenként.
  7. Szórd a hozzávalókat az olvasztott csokoládé keverék tetejére, és keverd habverővel.
  8. Keverd hozzá a csokoládédarabkákat és a pisztácia nagy részét (ha szükséges, tartson egy-két evőkanálnyit a feltéthez). Az előkészített serpenyőbe terítjük úgy, hogy egy kihelyezett spatulával a sarkokba simítjuk a tésztát.
  9. Tetszés szerint szórjuk meg pisztáciával, kakaóval és tengeri sóval.
  10. Süssük 25 percig, vagy amíg a teteje fényes és repedezett nem lesz.
  11. Hűtsük rácson, amíg teljesen ki nem hűl. Kb 1-2 óráig, mielőtt négyzetekre szeletelnénk.
  12. A brownie légmentesen záródó dobozban akár 5 napig is eláll.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől