Na. Ez aztán egy különleges brownie recept. OreO + tojásos sajttorta. Mi lesz ebből? Hát ez. Sasold.
Hozzávalók:
Az alaphoz
- 2 x 154 g töltött csokoládékeksz
- 100 g vaj, olvasztva
A töltelékhez
- 200 g étcsokoládé, apróra vágva
- 250 g vaj, lágyítva
- 350 g aranyszínű porcukor
- 5 nagy tojás (egy a sajttortatöltelékhez)
- 50 g sima liszt
- 100 g kakaópor
- 50 g tejcsokoládé, apróra vágva
- 100g krémsajt
- 1 csomag mini csokoládétojás, félbevágva
Elkészítés:
1. LÉPÉS
Melegítsük fel a sütőt 180C/160C-ra (légkeverés/ 4-es gáz). 4 csokoládékekszet apróra vágunk, és félretesszük. A többi keksszel válasszuk szét a tölteléket a kekszektől, ne aggódjunk, ha a kekszek ilyenkor megpattannak – úgyis szétmorzsolódnak. A tölteléket tegyük félre, a kekszeket pedig pépesítsük finom morzsává egy konyhai robotgépben. Öntsük az olvasztott vajat a kekszmorzsára, és rövid ideig pépesítsük, hogy elkeveredjen. Öntsük egy 20 cm x 30 cm-es formába, és egy kanál hátuljával nyomkodjuk le a keveréket, hogy egyenletes rétegben befedje a forma alját. Süssük a sütőben 10 percig, hogy megszilárduljon.
2. LÉPÉS
Tegyük az étcsokoládét egy tálba, amelyet egy serpenyőben alig forró víz fölé állítunk, amíg megolvad, vagy olvasszuk meg a mikrohullámú sütőben, és minden 30 másodperc után ellenőrizzük. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
3. LÉPÉS
Közben tegyük a vajat és a cukrot egy tálba, és verjük világosra és habosra. Adjunk hozzá 4 tojást, egyenként, minden egyes hozzáadás között jól felverjük, majd szitáljuk bele a lisztet, a kakaót és egy csipet sót. Most keverjük bele az olvasztott csokoládét és az apróra vágott tejcsokoládét. Kaparjuk a keveréket az előkészített formába, és simítsuk el a felületét.
4. LÉPÉS
A félretett keksztölteléket a maradék tojással keverd simára, majd keverd bele a krémsajtot, amíg olyan csomómentes nem lesz, amennyire csak tudod – próbáld meg nem túlkeverni. Tegyél teáskanálnyi krémsajtos keveréket a brownie-réteg tetejére, majd szórd rá a korábban felaprított kekszdarabokat. Süssük 30 percig, majd adjuk hozzá a csokoládés minitojásokat, vágott felükkel felfelé, és tegyük vissza a sütőbe további 5 percre, vagy amíg éppen meg nem szilárdul – a sütőből kivéve még mindig kicsit imbolyognia kell, és a közepébe szúrt nyársból ragacsos morzsáknak kell kijönniük. Teljesen hűljön ki a formában, mielőtt négyzetekre vágjuk és tálaljuk.
Receptinfó: Oreo egg cheesecake brownies recipe | BBC Good Food