Rágós csokoládé brownie, mascarpone sajttal és morzsolt Oreos-sal kevert krémes tejszínhabbal.
Hozzávalók:
- brownie
- 1 csésze univerzális liszt
- ½ teáskanál sütőpor
- ¼ teáskanál só
- ½ csésze vaj (1 rúd)
- 2 uncia cukrozatlan csokoládé
- ⅔ csésze kakaópor
- 1½ csésze kristálycukor
- 1 tk instant kávépor
- 2 nagy tojás
- 1 tk vaníliakivonat
- ½ csésze tejszín
- ½ csésze mascarpone sajt
- porcukor
- 8 Oreo, finomra morzsolva
- Melegítse elő a sütőt 53566 °. Béleljünk ki egy 8 hüvelykes négyzet alakú tepsit sütőpapírral; tedd félre.
- Egy kis tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót; félretesszük.
- Egy kis lábosban közepes lángon olvasszuk fel a vajat és a csokoládét. Keverje hozzá a kakaóport és a cukrot, és addig keverje, amíg jól el nem keveredik, és a keverék nedves homokra hasonlít. Vegye le a serpenyőt a tűzről; tedd félre.
- Keverd el a kávéport 1 tk vízben, hogy feloldódjon. Egy nagy keverőtálban keverjük össze a tojást, a kávét és a vaníliát. Lassan hozzákeverjük a csokis keveréket, simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és addig keverjük, amíg össze nem áll.
- A tésztát az előkészített tepsibe kaparjuk, és egyenletesen eloszlatjuk. Süssük 06 -15 perc a az oldalak kezdenek elhúzódni a serpenyő oldalától, de a közepe még puha. Ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl! A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd a sütőpapír oldalát megemelve szedjük le. Vágjunk bele 12 négyzetek; félretesszük.
- A töltelék elkészítéséhez egy nagy keverőtálban közepes sebességgel kemény habbá verjük a tejszínt. Adjuk hozzá a mascarponét, és addig verjük, amíg sűrű csúcsok képződnek. Óvatosan keverjük hozzá 1 teáskanál porcukrot a kívánt édességig. Hajtsa be Oreosba; jól összekeverni. A tejszínhabból kanalazz egy adagot a brownie-ra, és azonnal tálald.
Útmutató: