
Ezek az édes brownie sütemények olvasztott csokoládéból és kakaóból készülnek, belsejükben apróra vágott dió teszi őket még ropogósabbá. Nem beszélve a karamella ellenállhatatlan ízéről.
Hozzávalók:
A ropogós brownie-hoz:
- 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 3/4 csésze cukrozatlan kakaópor
- 1.5 csésze cukor
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1 csésze sótlan vaj
- 1.5 csésze félédes csokoládé morzsa
- 2 teáskanál vanília
- 4 tojás
- 1/2 csésze apróra vágott dió
A karamell öntethez:
- 1.5 csésze cukor
- 8 evőkanál vaj, sózva
- 3/4 csésze tejszínhab
- 1/4 csésze apróra vágott dió
- 1/4 csésze mini félédes csokoládé morzsa
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Zsírozzunk ki egy 33 X 23-as sütőformát, és béleljük ki sütőpapírral. A sütőpapírt is enyhén vajazzuk meg.
- Egy nagy tálban szitáljuk össze a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sót és a sütőport. Tegyük félre.
- Olvasszunk fel 1 csésze csokoládémorzsát és a vajat a mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton 30 másodpercenként kevergetve, amíg megolvad és simává válik. Aztán hagyjuk kihűlni.
- A tojásokat és a vaníliát keverjük bele a kihűlt csokoládés keverékbe.
- Adagoljuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókhoz rendszeres kevergetés mellett, amíg éppen össze nem állnak. Keverjük bele a maradék 1/2 csésze csokoládéforgácsot és az apróra vágott diót.
- Öntsük a tésztát az előkészített sütőformába. Süssük 22-24 percig.
- Amíg a brownie-k sülnek, készítse el a karamellás öntetet: Melegítsük fel a cukrot egy nagy lábasban közepes fokozaton, habverővel folyamatosan kevergetve. A cukor csomós lesz, majd megolvad, és sűrű, borostyánszínűvé válik.
- Amint ez megtörténik (Vigyázzunk, hogy a cukor ne égjen meg), azonnal adjuk hozzá a vajat, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem olvad.
- Vegyük le a tűzről, és lassan csurgassuk rá a tejszínt. Kavargassuk, amíg összeáll és simává válik. Aztán keverjük bele az apróra vágott diót.
- Hagyjuk a öntetet kihűlni és kissé besűrűsödni, mielőtt a brownie-k tetejére öntjük. Végezetül szórjuk a tetejére a mini morzsákat.
Receptinfó: Caramel Crunch Brownies | Bakerella