Brownie recept

Extra ropogós karamellás brownie recept

ropogós karamellás brownie

Ezek az édes brownie sütemények olvasztott csokoládéból és kakaóból készülnek, belsejükben apróra vágott dió teszi őket még ropogósabbá. Nem beszélve a karamella ellenállhatatlan ízéről.

Hozzávalók:

A ropogós brownie-hoz:

  • 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 3/4 csésze cukrozatlan kakaópor
  • 1.5 csésze cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1 csésze sótlan vaj
  • 1.5 csésze félédes csokoládé morzsa
  • 2 teáskanál vanília
  • 4 tojás
  • 1/2 csésze apróra vágott dió

A karamell öntethez:

  • 1.5 csésze cukor
  • 8 evőkanál vaj, sózva
  • 3/4 csésze tejszínhab
  • 1/4 csésze apróra vágott dió
  • 1/4 csésze mini félédes csokoládé morzsa

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Zsírozzunk ki egy 33 X 23-as sütőformát, és béleljük ki sütőpapírral. A sütőpapírt is enyhén vajazzuk meg.
  2. Egy nagy tálban szitáljuk össze a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sót és a sütőport. Tegyük félre.
  3. Olvasszunk fel 1 csésze csokoládémorzsát és a vajat a mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton 30 másodpercenként kevergetve, amíg megolvad és simává válik. Aztán hagyjuk kihűlni.
  4. A tojásokat és a vaníliát keverjük bele a kihűlt csokoládés keverékbe.
  5. Adagoljuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókhoz rendszeres kevergetés mellett, amíg éppen össze nem állnak. Keverjük bele a maradék 1/2 csésze csokoládéforgácsot és az apróra vágott diót.
  6. Öntsük a tésztát az előkészített sütőformába. Süssük 22-24 percig.
  7. Amíg a brownie-k sülnek, készítse el a karamellás öntetet: Melegítsük fel a cukrot egy nagy lábasban közepes fokozaton, habverővel folyamatosan kevergetve. A cukor csomós lesz, majd megolvad, és sűrű, borostyánszínűvé válik.
  8. Amint ez megtörténik (Vigyázzunk, hogy a cukor ne égjen meg), azonnal adjuk hozzá a vajat, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem olvad.
  9. Vegyük le a tűzről, és lassan csurgassuk rá a tejszínt. Kavargassuk, amíg összeáll és simává válik. Aztán keverjük bele az apróra vágott diót.
  10. Hagyjuk a öntetet kihűlni és kissé besűrűsödni, mielőtt a brownie-k tetejére öntjük. Végezetül szórjuk a tetejére a mini morzsákat.

 

Receptinfó: Caramel Crunch Brownies | Bakerella

 

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől