Egy vidám karácsonyi brownie-recept. Az eper megsokszorozza az ízélményt, és még egészségessebbé is teszi a brownie-t. Használhatod a kedvenc brownie receptedet, vagy akár bolti süteményt is.
Hozzávalók:
- 9-12 Brownie (kerek körökre vagy négyzetekre vágva is jó)
- 1 csomag bio eper (elég minden brownie-hoz)
- olvasztott fehér csokoládé vagy fehér cukormáz (kb. 1/2 csésze mennyiségben)
Elkészítés:
- Vágjuk a brownie-kat körökre vagy kis négyzetekre. A körökhöz használjunk kis kör alakú süti kivágót.
- Tegyük Tányérra.
- A megmosott és megszárított eper szárait vágjuk le.
- Ha fehér csokoládét használunk; olvasszuk fel. Ha cukormázat használunk, készítsük elő.
- Tegyünk egy brownie-t egy tányérra, csöppentsünk rá egy kis csepp fehér csokoládét vagy cukormázat, majd tegyük rá az epret, és rögzítsük. Hagyjuk állni néhány percig.
- Ezután már csak a fehér csokoládét vagy a cukormázat kell az eper alja köré tenni (hogy úgy nézzen ki, mint a Mikuláskalap alja), és az eper tetejére is kell tenni, hogy egy kis sapkát készítsen.
Képek a Készítésről. Receptinfóval: Santa Brownie Hats with Strawberries (monimeals.com)